.
Από το .ethnos.gr με τίτλο: Ολη η Ε.Ε. ένα Γκουαντανάμο
.
Τρόμο προκαλούν οι ειδήσεις που έρχονται από τα όργανα της ΕΕ.
Ευρωφάκελοι που θα περιέχουν στοιχεία ακόμη και για το DNA μας.
Αστυνομικοί χωρών-μελών της ΕΕ που επιτρέπεται κατά βούληση να «εισβάλλουν» στο έδαφος άλλης χώρας -μέλους και να συμμετέχουν ακόμη και ένοπλοι σε επιχειρήσεις εναντίον Ευρωπαίων πολιτών, υπαγόμενοι μάλιστα για τις συνέπειες των πράξεών τους στον έλεγχο της κυβέρνησης της χώρας από την οποία προέρχονται και όχι της κυβέρνησης της χώρας στην οποία έδρασαν.
Σε απλά ελληνικά, ένοπλοι Γερμανοί αστυνομικοί μπορούν να μπουν στην Ελλάδα και αν τύχει να δολοφονήσουν κάποιον Ελληνα πολίτη, οι συγγενείς του θύματος θα πρέπει να απευθυνθούν στη... γερμανική κυβέρνηση!
Εγκριση της κατά βούληση τοποθέτησης ένοπλων αστυνομικών μέσα στα αεροπλάνα, πράγμα που σημαίνει σχεδόν βέβαιο θάνατο για όλους τους επιβάτες, αν αυτοί οι αστυνομικοί χρησιμοποιήσουν για κάποιο λόγο τα όπλα τους.
Ουσιαστική συγκρότηση πανευρωπαϊκού ποινικού μητρώου μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης και πρόσβασης όλων των χωρών -μελών στα ποινικά μητρώα όλων των υπόλοιπων κρατών της ΕΕ -κάτι που μπορεί να έχει σοβαρότατες συνέπειες για τους πολίτες, καθώς πληθώρα πράξεων αντιμετωπίζεται πολύ διαφορετικά σε νομικό επίπεδο από χώρα σε χώρα, με κάποιες πράξεις, μάλιστα, να μην είναι καν αξιόποινες σε μια χώρα και να είναι σε άλλη...
Δεν χρειάστηκε παρά μία εβδομάδα, από την περασμένη Πέμπτη έως την Τετάρτη, για να εγκρίνουν όλα τα προαναφερθέντα μέτρα τα όργανα της ΕΕ -το Ευρωκοινοβούλιο, το συμβούλιο υπουργών, το συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.
Ολα με πρόσχημα τη δήθεν καταπολέμηση της «τρομοκρατίας».
Φρενίτιδα
Δυστυχώς, αυτή η φρενίτιδα επιβολής μέτρων συρρίκνωσης των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών των Ευρωπαίων μετά την αποφράδα 11η Σεπτεμβρίου του 2001 δεν φαίνεται να μετριάζεται.
Η έγκριση της συνθήκης του Πριμ ή «Σένγκεν-3», όπως αποκλήθηκε, σημαίνει τη δημιουργία πανευρωπαϊκής βάσης δεδομένων για πολίτες της ΕΕ, όπου θα καταχωρούνται το DNA, τα δακτυλικά αποτυπώματα, ο αριθμός κυκλοφορίας και ο αριθμός πλαισίου της μηχανής των ΙΧ των Ευρωπαίων πολιτών!
Δεν χρειάζεται καν να έχει καταδικαστεί κάποιος για κάτι προκειμένου να αποκτήσει ευρωφάκελο τέτοιου τύπου, αρκεί κάποια από τις υπηρεσίες των 27 χωρών-μελών να τον θεωρήσει «ύποπτο» για κάτι!
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι, π.χ., στη Γαλλία η πυρπόληση αυτοκινήτων αποτελεί σύνηθες γεγονός που αντιμετωπίζεται όπως η ρίψη μιας μολότοφ στην Ελλάδα, δηλαδή με αδιαφορία, ενώ στη Γερμανία αυτές θεωρούνται «τρομοκρατικές» πράξεις, γίνεται ευκολότερα αντιληπτό πόσο στραγγαλιστικό για τις πολιτικές ελευθερίες θα αποβεί αυτό το ευρωφακέλωμα.
Ωμή παραδοχή...
Αυτή η ακραία νοοτροπία οικοδόμησης ενός πανευρωπαϊκού αστυνομικού κράτους έχει διαποτίσει τους πάντες στους ηγετικούς πολιτικούς κύκλους της Ευρώπης, αλλά συχνά αυτοί οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ αφήνουν άναυδους τους πάντες με τα διεστραμμένα ευρήματά τους.
«Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα προστατεύονταν πολύ καλύτερα αν παίρναμε το DNA από κάθε μωρό που γεννιέται!», είχε δηλώσει σε σύνοδο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στη Δρέσδη ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, Κριστιάν Εστροζί.
Εχουμε πλέον συνηθίσει τις κάμερες που μας παρακολουθούν σε κάθε μας βήμα.
Εχουμε συνηθίσει και τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων και της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μας ακόμη και από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες, με επικεφαλής την παντοδύναμη αμερικανική NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας), η οποία στον τομέα αυτόν κάνει τη CIA να μοιάζει με οργάνωση προσκόπων.
Εκείνο όμως που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι από πέρυσι το καλοκαίρι στην Αγγλία τα ΙΧ έχουν μετατραπεί σε... καταδότες των ιδιοκτητών τους.
Χιλιάδες κάμερες τοποθετημένες σε οδικές αρτηρίες, εθνικούς δρόμους ή μέσα σε αστυνομικά οχήματα καταγράφουν καθημερινά τις μετακινήσεις 30 εκατομμυρίων οχημάτων!
Οι κάμερες αυτές, που ανήκουν στο σύστημα ANPR (αρχικά των λέξεων Αυτόματη Αναγνώριση Αριθμών Κυκλοφορίας), καταγράφουν όλους τους αριθμούς κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων, υπολογίζουν την θέση των οχημάτων μέσω γεωστατικού δορυφόρου (GPS) και μεταδίδουν ακαριαία τα δεδομένα στο Λονδίνο, όπου τυπικά αποθηκεύονται από 3 μήνες έως 5 χρόνια και στην πραγματικότητα 7 χρόνια.
Οι κάμερες αυτές διαβάζουν την πινακίδα αυτοκινήτου από απόσταση έως και 100 μέτρων, ακόμη και αν το όχημα τρέχει με ταχύτητα μέχρι... 320 χιλιόμετρα την ώρα, ακόμη και αν την ίδια στιγμή διέρχονται πολλά οχήματα!
Και επιχειρηματική κατασκοπεία από τη CΙΑ
Πρωτοφανές σκάνδαλο ξέσπασε πέρυσι το καλοκαίρι, όταν αποκαλύφθηκε πως με βαρύτατη ευρωπαϊκή συνενοχή η CIA παρακολουθεί όλες τις κινήσεις κεφαλαίων του πλανήτη, διεξάγοντας παράπλευρη οικονομική κατασκοπεία υπέρ των αμερικανικών επιχειρήσεων.
Στις Βρυξέλλες έχει την έδρα της η Εταιρεία Παγκόσμιας Διατραπεζικής Χρηματοπιστωτικής Επικοινωνίας -γνωστή με το αγγλικό ακρωνύμιο SWIFT.
Οπως αποκάλυψαν, λοιπόν, οι αμερικανικές εφημερίδες ήδη από το φθινόπωρο του 2001 η SWIFT έθεσε στη διάθεση της CIA, του FBI και όλων των ενδιαφερόμενων αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών όλα τα στοιχεία των διατραπεζικών πράξεων που γίνονται μέσω του συστήματός της.
Μέσω των στοιχείων του SWIFT οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και μέσω αυτών, οι κατάλληλα διασυνδεδεμένες αμερικανικές επιχειρήσεις- έχουν πλήρη εικόνα των οικονομικών δοσοληψιών όλων των μεγάλων επιχειρήσεων του κόσμου.
Οι κίνδυνοι της νέας οργουελικής επικράτειας
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, επιχειρώντας να κάμψουν τις αντιστάσεις των λαών τους στην επιβολή καθεστώτων «κοινωνιών παρακολούθησης», προσπαθούν να πείσουν τους Ευρωπαίους πολίτες ότι μόνο οι τρομοκράτες και οι εγκληματίες έχουν να χάσουν από τα μέτρα ασφαλείας.
Ομως οι στόχοι και οι κίνδυνοι είναι πολύ ευρύτεροι.
Κάθε επιχειρηματίας, π.χ., θα ήταν διατεθειμένος να πληρώσει κάτι για να έχει μια πλήρη λίστα των καθημερινών κινήσεων και ραντεβού ενός ανταγωνιστή του, όπως φυσικά και τη λίστα των τηλεφωνημάτων του κ.λπ. για τα οποία έχει πάλι φροντίσει ήδη η ΕΕ να καταγράφονται και να διατηρούνται από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Πέρα από αυτό, πάμπολλοι είναι οι πολίτες που δεν έχουν μεν καμιά απολύτως σχέση με την «τρομοκρατία» ή το οργανωμένο έγκλημα, έχουν όμως πολλά προσωπικά στοιχεία τα οποία θέλουν να μην τα κοινολογήσουν.
Απειλή νέας εγκληματικότητας
Κάποιοι μπορεί να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Αλλοι μπορεί να έχουν ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις.
Αλλοι μπορεί να υποφέρουν από ασθένειες που να θέλουν να κρύψουν από το επαγγελματικό περιβάλλον τους.
Ακριβώς στον τομέα αυτόν όμως μπορεί να αναπτυχθεί ένα τεράστιο δίκτυο εγκληματικότητας με τη συνεργασία επίορκων αστυνομικών και κακοποιών βασιζόμενο ακριβώς στο υλικό που θα παρέχουν οι κάμερες και η παρακολούθηση των τηλεφώνων.
Ενα πρωτοφανές, κολοσσιαίο δίκτυο εκβιασμών.
Αφήνοντας όμως κατά μέρος το ζήτημα των ενοχών μικρών ή μεγάλων, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κορυφαίο ζήτημα ελευθερία.
Ολοι εμείς που θεωρούμε ότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα να κρύψουμε, ούτε καν στον ασήμαντο μικρόκοσμο του ατόμου μας, πόσο ελεύθεροι θα αισθανόμασταν αν μας έλεγαν ότι κάθε πρωί πρέπει να παρουσιαζόμαστε στο αστυνομικό τμήμα και να αναφέρουμε καταλεπτώς πού θα πάμε, τι ώρα, ποιον θα συναντήσουμε, ποιον θα πάρουμε τηλέφωνο, πότε θα φάμε;
«Η κοινή γνώμη διατηρεί μια υγιή καχυποψία απέναντι στις μυστικές παρακολουθήσεις, τους πληροφοριοδότες και τις ηλεκτρονικές υποκλοπές», υπογράμμιζαν σε κύριο άρθρο τους οι συντηρητικοί «Τάιμς του Λονδίνου». Εχουν απόλυτο δίκιο.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ... ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟ-ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
Οι νέοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί καταργούν το άσυλο της ιδιωτικής ζωής στο όνομα της ασφάλειας
Ενοπλοι αστυνομικοί θα τοποθετούνται στο εξής μέσα στα αεροπλάνα, ενώ επιτρέπεται και η δράση αστυνομικών σε ξένο έδαφος.
Ποινικό μητρώο σε ευπωπαϊκή βάση δεδομένων, όπου θα έχει πρόσβαση κάθε κράτος-μέλος παρά τις διαφορές στις αντιτρομοκρατικές νομοθεσίες
Βιομετρικό φακέλωμα, με καταχώριση του DΝΑ, των δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και των αριθμών κυκλοφορίας των ΙΧ, καθιερώνεται με τη συνθήκη του Πριμ
.