10.10.10

Οι Άγγλοι συζητούν την απο-ιδιωτικοποίηση εταιρειών γιατί έχουν "ψοφήσει" στο κρύο

.
.
.
Από το ιστολόγιο GREEK RIDER

.
Ξέρω, ξέρω....η εποχή ζητάει άλλα....

Διαβάστε όμως το παρακάτω άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου από την χτεσινή Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία. Παρακάτω παραθέτω ένα μικρό μόνο απόσπασμα:

Το ελληνικό "11/9" :
"Φυσικά, αν υπάρχουν ακόμη κάποιοι ανόητοι πολίτες μεταλλαγμένοι σε «καταναλωτές», που νομίζουν ότι ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές και θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, δεν έχουν παρά να ρωτήσουν τους Αγγλους «συναδέλφους» τους που ιδιωτικοποίησαν τα πάντα (από το ηλεκτρικό και το γκάζι μέχρι τα τρένα κ.λπ.),
ώστε σήμερα να έχουν το «προνόμιο» να πληρώνουν τις πιο ακριβές τιμές στην Ευρώπη για τα σιδηροδρομικά ταξίδια (τα οποία κάποτε πληρώνουν και με τη ζωή τους για χάρη της μεγιστοποίησης των κερδών των εταιρειών) ή
να πεθαίνουν κάθε χειμώνα από το κρύο επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τη θέρμανση στις εταιρείες γκαζιού, ηλεκτρικού κ.λπ. (επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τον χειμώνα 2008/9 οι επί πλέον θάνατοι από το ψύχος αυξήθηκαν κατά 49%, στέλνοντας 10.000 παραπάνω συνταξιούχους πρόωρα στον τάφο τους), ενώ η εταιρεία φυσικού αερίου ανακοίνωνε αύξηση κερδών κατά 500%!
.
Τη στιγμή λοιπόν που ο «Γιωργάκης» και η χούντα του ξεπουλούν τα πάντα για να ικανοποιηθούν οι τράπεζες που δάνεισαν τις ελίτ και τα προνομιούχα στρώματα, οι Αγγλοι «καταναλωτές» τώρα συζητούν την απο-ιδιωτικοποίησή τους!
Αλλά τώρα είναι βέβαια αργά, αφού είναι δεμένοι χειροπόδαρα, το ίδιο που επιχειρούν να κάνουν και με τον ελληνικό λαό οι ντόπιες και ξένες ελίτ. "

Και αν βρείτε χρόνο, που θα βρείτε, διαβάστε και το βιβλίο του Περιεκτική Δημοκρατία: 10 χρόνια μετά, , έτσι, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί....
.

Σχόλιο RDdemos  στην παραπάνω ανάρτηση
.
 Πέρσι, όταν η Αγγλία είχε καλυφθεί με χιόνια (τότε που οι δήμοι δεν είχαν «προβλέψει» για αρκετό αλάτι, και κάναμε πατινάζ στους δρόμους), είχαμε διάφορα φανταστικά περιστατικά με μισά τετράγωνα χωρίς γκάζι & ηλεκτρικό, λόγω διαφορετικών παρόχων, τιμολόγια να ανεβοκατεβαίνουν κατά το δοκούν (price guarantee up to 2012, αλλά στο μεταξύ έπεσαν οι τιμές γκαζιού και οι price guaranteed πλήρωναν παρά πάνω από τους unguaranteed, χωρίς να σημαίνει ότι unguaranteed και guaranteed ήταν guaranteed ότι θα έχουν θέρμανση και ηλεκτρικό το καταχείμωνο), κ.λπ.
Να μην αρχίσω για τις πλημμύρες...Τα αντιπλημμυρικά μέτρα που συνιστά το «κράτος» είναι να βάφεις με λαδομπογιά το ισόγειο και να έχεις τα ηλεκτρικά σε ύψος μισού μέτρου από το έδαφος ή κατά προτίμηση στον πρώτο όροφο--- αφού έτσι κι αλλιώς θα πλημμυρίζεις μια φορά το χρόνο, και πάει λέγοντας. Παρεμπιπτόντως, οι πλημμύρες είναι πολύ καλές για τα DIY μαγαζιά.

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)