11.1.12

Kαμπάνια για τη δημιουργία της πρώτης οικοκοινότητας στην Ελλάδα

.


Aπό την ιστοσελίδα Free and Real


Τι είναι το εγχείρημα Τελαίθριον;

Το εγχείρημα Τελαίθριον έχει ως στόχο την δημιουργία της πρώτης, απόλυτα αναγκαίας, οίκο-κοινότητας στην Ελλάδα η οποία θα λειτουργήσει ως πρότυπο αυτάρκειας, υγιών και αρμονικών συνθηκών ζωής με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες και στο οικοσύστημα, ανανεώσιμες πηγές για ενέργεια, καθαρά και αποτελεσματικά μέσα μεταφοράς, συνεχής έρευνα και εκπαίδευση σε όλα τα σχετικά θέματα και τεχνολογίες, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς όλους.Το εγχείρημα λειτουργεί εδώ και περίπου 2 χρόνια. Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook εδώ για να βρείτε πολλές φωτογραφίες από όλα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα.
Τα τελευταία νέα μας είναι ότι μόλις τελειώσαμε το φύτεμα ολόκληρης της περιοχής όπου θα βρίσκεται η κοινότητα σύμφωνα με την μέθοδο της Φυσικής Καλλιέργειας (Fukuoka). Όλες οι φωτογραφίες από το τετραήμερο εργαστήριο είναι διαθέσιμες εδώΠερισσότερες πληροφορίες στα θέματα που ερευνούμε, τους στόχους μας, τις συνεργασίες μας και όλα όσα είναι το Free and Real μπορείτε να βρείτε στο Telaithrion.freeandreal.org και στο FreeandReal.org.

Με αυτή την καμπάνια και την ανεκτίμητη υποστήριξη σας, σκοπεύουμε να περάσουμε το εγχείρημα στην επόμενη φάση!

Η καμπάνια θα μαζέψει τα απαραίτητα κεφάλαια που απαιτούνται για την κατασκευή του κεντρικού Γεωδαιτικού Θόλου ο οποίος θα λειτουργεί σαν την καρδιά της κοινότητας.
Κατασκευάζοντας αυτόν τον πρώτο θόλο το εγχείρημα θα πετάξει προς τα επόμενα σημαντικά βήματα.
Αυτός ο θόλος, μεγέθους περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων, θα μας δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία «βάση» στην περιοχή όπου θα γίνει η κοινότητα και να αρχίσουμε την διοργάνωση πρακτικών σεμιναρίων, φεστιβάλ ανταλλαγής ικανοτήτων, φόρουμ ευαισθητοποίησης και οικολογικά εργαστήρια.

Θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο!

Το αντίκτυπο και γιατί τώρα;

Η ένταση στην οποία υποβάλλεται ο πλανήτης μας σήμερα δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να επανασχεδιάσουμε τον πολιτισμό μας και πιο σημαντικά τους εαυτούς μας. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το τώρα για να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να προχωρήσουμε σε ένα πιο βιώσιμο και πιο ισορροπημένο μέλλον.

«Μια εισβολή ολόκληρων στρατών μπορεί να αντισταθεί, αλλά όχι μία ιδέα της οποίας ο καιρός έχει έρθει», μας λέει ένα αγαπημένο απόσπασμα, και τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι προφανές ότι έχει έρθει η ώρα για μία συνειδητή αλλαγή παραδείγματος.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του κεντρικού θόλου μέχρι την άνοιξη του 2012, θα είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε και να φιλοξενήσουμε μία σειρά από εργαστήρια τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους από ποτέ. Η σειρά εργαστηρίων μας «σχολείο αυτάρκειας» θα έχει το δικό του καταφύγιο.
Το αντίκτυπο δεν μπορεί να μετρηθεί σε λόγια η αριθμούς, αλλά μέσα από τις αγκαλιές, τα χαμόγελα και τα καλά λόγια που λαμβάνουμε από τους ανθρώπους που μας επισκέπτονται και που προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο τους και την ενέργεια τους στο εγχείρημα καθ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Φυτεύοντας μέσα μας, και μέσα τους, τους σπόρους της αλλαγής, παρακολουθούμε τόσο εμάς όσο και αυτούς, να προχωράμε προς ένα πιο υγιές, πιο ελεύθερο μέλλον!

Τι χρειαζόμαστε και τι κερδίζετε εσείς!

Η συγκεκριμένη καμπάνια είναι αποκλειστικά αφιερωμένη για την κατασκευή του κεντρικού Γεωδαιτικού Θόλου. Ο θόλος θα αποκτηθεί από την Pacific Dome International. Το ποσό που απαιτείται δεν συμπεριλαμβάνει τα υλικά που χρειάζονται για ξύλινο πάτωμα που δεν παρέχεται από την Pacific Domes.

Αν το ποσό που συγκεντρωθεί, είναι λιγότερο από όσο απαιτείται, θα φυλαχτεί μέχρι να καταφέρουμε να μαζέψουμε ολόκληρο το ποσό από άλλες πιθανές πηγές, ή μπορεί να χρειαστεί να τρέξουμε την καμπάνια πάλι.

Παρακαλούμε δείτε να μοναδικά πλεονεκτήματα που έχουμε δημιουργήσει για εσάς ως αντάλλαγμα για την συνεισφορά σας σε αυτή την καμπάνια στο δεξί μέρος αυτής της σελίδας.

Όλη η διαδικασία, αυτού και όλου του εγχειρήματος στο σύνολό του θα δημοσιεύεται στις σελίδες μας και στα κοινωνικά μας δίκτυα.

Άλλοι τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε..

Αν δεν είστε σε θέση να βοηθήσετε προσφέροντας κάποιο χρηματικό ποσό, μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι να μας βοηθήσετε να πετύχουμε όχι μόνο αυτόν τον στόχο αλλά ολόκληρο το εγχείρημα.

Δημοσιεύστε αυτή την καμπάνια στα αγαπημένα σας κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, κτλ)
Αποστείλετε ένα e-mail στους φίλους και στην οικογένεια σας ώστε να μάθουν για εμάς.
Αποστείλετε ένα e-mail σε εμάς ενημερώνοντας μας τι άλλο μπορείτε να προσφέρεται (ικανότητες, γνώσεις, ιδέες, κ.α.)

Ελάτε να μας επισκεφτείτε και εργαστείτε μαζί για την δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος!

Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη σας!

Κατεβάστε το φυλλάδιο υποστήριξης της καμπάνιας από εδώ

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)