20.5.11

Προβολές και Συζητήσεις των Εξαιρετικών Ντοκιμαντέρ του Εξάντα

.

"Ο πλούτος μας πάντα δημιουργούσε την πείνα μας
και έθρεφε την ευημερία των άλλων.
Στην αποικιοκρατική και νεο-αποικιοκρατική αλχημεία,
χρυσός μετατρέπεται για εμάς σε σκουριασμένη λαμαρίνα
και η τροφή σε δηλητήριο"
Εδουάρδο Γαλεάνο


  • Η «Υπέροχη Μακροοικονομία» διαγωνίζεται στη Ρώμη
Ποιες είναι οι συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων, όταν η πολιτική καθορίζεται από τους αριθμούς; Αυτό το θέμα πραγματεύεται η «Υπέροχη Μακροοικονομία», το ντοκιμαντέρ συγκλονιστικών αντιφάσεων του Εξάντα , που φιλοξενείται σε φεστιβάλ της ιταλικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, η «Υπέροχη Μακροοικονομία» θα παρουσιαστεί, στο διαγωνιστικό μάλιστα τμήμα, του 8ου Διεθνούς Οπτικοακουστικού Φεστιβάλ Βιοποικιλότητας -«Φεστιβάλ της Γης», που διεξάγεται στη Ρώμη από τις 19-22 Μαΐου. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ενότητας «Resistant Lands», στις 19 Μαΐου, στις 21.00, στη Città dell'Altra Economia.

Διαβάστε περισσότερα

  • "Το Πείραμα της Αργεντινής" στο Floral στα Εξάρχεια
Την Κυριακή 22 Μαίου στις 20.30 προβάλλεται στο Floral στα Εξάρχεια, το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου που προκάλεσε αίσθηση "Το Πείραμα της Αργεντινής".

Στην συζήτηση που θα ακολουθήσει προκειμένου να εξεταστούν οι ομοιότητες και οι διαφορές με την οικονομική κρίση της Ελλάδας, θα συμμετέχουν εκτός από τον Γιώργο Αυγερόπουλο, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ο οικονομολόγος Γιάννης Δραγασάκης, ο πρόξενος της Αργεντινής στην Ελλάδα Μαρτίν Λαφόργκε, ενώ θα παρέμβει ζωντανά μέσω skype από το Buenos Aires ο ιδρυτής του Τρουέκε, Ρουμπέν Ραβέρα.

Η διεύθυνση του Floral είναι Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων / τ.: 210 3800070

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Για σχόλια και απόψεις εδώ


  • "O Υπάκουος Τίγρης" έρχεται στον αέρα της ΝΕΤ
Σε μια εβδομάδα περίπου, την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 23:00 θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ το νέο ντοκιμαντέρ του Εξάντα, "Ο Υπάκουος Τίγρης".  Το ντοκιμαντέρ αναλύει την οικονομική κρίση της Ιρλανδίας, μιας χώρας που από παράδειγμα προς μίμηση, βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Διαβάστε περισσότερα
Δείτε το τρέιλερ σε HD
Πείτε την άποψή σας


Βλ. και
- Τα παλιά ληστρικά δάνεια και μνημόνια και οι παλιές στάσεις πληρωμών της Ελλάδας
 __________________________________________
Μπορείτε να εγγραφείτε για ενημέρωση του έργου του Εξάντα στο
http://www.exandasdocumentaries.com/dadamail/mail.cgi/list/exandasdocs

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)