23.8.11

Η χθεσινή συνέντευξη τύπου της Λιβυκής κυβέρνησης

.

O γιος του Καντάφι που είπαν οι αντάρτες ότι τον αιχμαλώτισαν
και το επιβεβαίωσε και ο του Διεθνούς δικαστηρίου
εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους κκαι στην τηλεόραση
(αυτήν που είπαν οι αντάρτες ότι ελέγχουν)
Ο πόλεμος αυτός είναι της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών
να προκαλέσουν χάος και τρόμο στη Λιβύη.
Έφεραν επίσης οπλισμένους γκάγκστερς από τη θάλασσα και τη στεριά.
Αναφερόταν σε μήνυμα που εστάλη στα κινητά τυλέφωνα των κατοίκων
της Τρίπολης τη Δευτέρα που τους συνέχαιραν για την πτώση του
 Μουαμάρ Καντάφι" βλ. Εδώ
.
.
Από το Ανεξάρτητο Δίκτυο Μathaba με τίτλο:
Dr. Moussa Ibrahim August 21st Press Conference on NATO Massacre in Tripoli
.

Όταν το ΝΑΤΟ θα έχει χάσει τον πόλεμο και η δύση θα έχει καταρρεύσει από το ψέμα πάνω στο οποίο είναι χτισμένη,
σαφής τεκμηρίωση θα δείξει θα δείξει τον μιντιακό πόλεμο με τόση σαφήνεια και τόσα στοιχεία όσα πουθενά αλλού όσο στη Λιβύη.

.
.Ένας πό τους λόγους που το ΝΑΤΟ δεν θέλει να σταματήσει είναι ότι ελπίζει ότι έτσι θα αποφύγει στο μέλλον τη δίωξη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ βραβευμένου Αυστραλού δημοσιογράφου
Ο ρόλος των ΜΜΕ στην πραξικοματική επιχείρηση των ΗΠΑ το 2002
για απομάκρυνση του Τσάβες (από το 16.40΄)


Τρίπολη (mathaba) - Ο κόσμος έχει ευθύνη και είναι μάρτυρας στα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον των Λιβύων στην Τρίπολη,
με το ΝΑΤΟ να εντείνει τους βομβαρδισμούς μέσα και γύρω από την Τρίπολη για να μπορέσουν οι αντάρτες να μπουν στην προηγούμενα ειρηνική πόλη.
Ο αριθμός των νεκρών χθες το βράδυ, 20 Αύγούστου, ήταν 376 νεκροί και περίπου 900 τραυματίες.

Όπως επιβεβαιώνει η Γενική Λαϊκή Επιτροπή για την Υγεία της Λιβύης εν τω μεταξύ έχουν έρθει στο φως στατιστικές που δείχνουν ότι από το μεσημέρι 21η του Αυγούστου έως και τις 11, κατά τη διάρκεια 11 ωρών βίας, έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα μόνο στην Τρίπολη 1300 και έχουν τραυματιστεί 5000 και τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Ο κόσμος μπορεί να δει τώρα ότι μια ειρηνική πόλη όπου δημοσιογράφοι ζούσαν για πολλούς μήνες δέχεται επίθεση από το ΝΑΤΟ και επιτίθεται στην καρδιά μιας ειρηνικής πολισμένης πόλης, ένος στρατού που είναι σε αμυντικές θέσεις,
και επιτίθεται σε εθελοντές οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους, αφήνοντας τις μητέρες τους, τους πατέρες, αδελφές και αδελφούς, για να υπερασπιστούν την πόλη τους
και το ΝΑΤΟ δίνει άμεση κάλυψη για πρόσβαση αυτών των ένοπλων συμμοριών που δεν έχουν κανένα πολιτικό σχέδιο.

Οι αντάρτες θέλουν εκδίκηση, γεμάτοι με μίσος, ωθούμενοι από φυλετικές συγκρούσεις και πικρία από τα τελευταία χρόνια, να καταστρέψουν αυτή την πόλη, ιδιαίτερα τις φυλές, τους πολίτες και τις γειτονιές που είναι γνωστές για την υποστήριξή τους στον Μουαμάρ Καντάφι.

Αναμένουμε ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί πέρα από κάθε φαντασία.
.
Υποστηριζόμενοι από την ισχύ του ΝΑΤΟ, χωρίς την οποία οι ένοπλες συμμορίες δεν θα μπορούσαν να μετακινηθούν ούτε μέτρο, αντιμετωπίζουν το στρατό μας και τις φυλές μας και τις οικογένειες μας και τους εθελοντές,
αλλά επειδή το ΝΑΤΟ σκοτώνει οτιδήποτε κινείται μπροστά από τους αντάρτες, οι αντάρτες είναι σε θέση να προωθηθούν .

Κάνουμε έκκληση στον κόσμο, στην καρδιά αυτού του κόσμου. Οι άνθρωποι στην πόλη μου σκοτώνονται, μέρα με τη μέρα, χωρίς καμία διέξοδο, χωρίς κανένα δυνατό τρόπο για διαπραγματεύσεις.

Σας έχουμε πει ότι δεν μπορείτε να ρυθμίσετε την ειρήνη κατάσταση, θα πρέπει να καθίσετε να μιλήσουμε και τότε να συζητήσουμε τα πάντα.
Ποιος έχει το δικαίωμα να θέτει μια ημερήσια διάταξη έξω από τις ειρηνευτικές συνομιλίες, και να λέι αυτό δεν μπορείτε να το συζητήσετε.

Σας είπαμε ότι έχουμε αποδεχθεί τον οδικό χάρτη της Αφρικανικής Ένωσης, δεχόμαστε διαπραγματεύσεις και συνομιλίες, μπορούμε να καθίσουμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, να επιτύχουμε ειρήνη και να συμφωνήσουμε πώς θα προχωρήσουμε για τη Λιβύη,
αλλά κανείς δεν θέλει να ακούσει γιατί το ΝΑΤΟ νοιάζεται μόνο να καταστρέψει το Λιβυκό πολιτικό σύστημα έτσι ώστε να μπορεί να έχει ένα πολιτικό σύστημα που θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες του, όχι την επιθυμία του Λιβυκού έθνους, αλλά τις επιθυμίες του ΝΑΤΟ.

Το πιο σημαντικό μέρος του Λιβυκού λαού γνωστοποίησε τις απόψεις τους με μεγάλη σαφήνεια, όταν βγήκε στους δρόμους [με πράσινες σημαίες και φωτογραφίες του Μουαμάρ Καντάφι], κατά εκατομμύρια.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να ακουστούν, να γίνουν πιστευτοί;

1300 νεκροί, 5000 τραυματίες, σε μόλις 11 ώρες, τα νοσοκομεία μας ανήμπορα να αντεπεξέλθουν σε τέτοια καταστροφή, ο Ερυθρός Σταυρός είναι εδώ, στην Τρίπολη, με την ελπίδα να βοηθήσει, αλλά η κατάσταση ασφα΄λειας είναι αρκετά δύσκολη.


Είμαστε πολύ ανθεκτικοί και εξακολουθούμε να είμαστε πολύ ισχυροί,
έχουμε χιλιάδες των χιλιάδων αγωνιστές που απομένουν, οι οποίοι δεν έχουν να πάνε πουθενά από το να αγωνιστούν, έτσι αυτοί θα αυξάνονται και θα αυξάνεται και ο αριθμός των νεκρών, γιατί κάθε πλευρά έχει τρομάξει με την άλλη κατά πόσον θα κερδίσει.
Ας αναστείλουμε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη βία.

Το ΝΑΤΟ μπορεί να διατάξει τους αντάρτες να σταματήσουν αμέσως, μπορούμε να διατάξουμε τα στρατεύματα και τους εθελοντές μας να σταματήσουν αμέσως και στη συνέχεια να καθίσουμε να συζητήσουμε.

Και όπως οι αντάρτες έχουν τον ηγέτη τους ή τους ηγέτες που θα διευθύνουν τις διαπραγματεύσεις τους και χωρίς αυτούς οι αντάρτες θα είναι χαμένοι,
και μεις έχουμε επίσης τον ηγέτη μας, τον Μουαμάρ Καντάφι.
Τον χρειαζόμαστε να μας οδηγήσει στην ειρήνη και σε μια διέξοδο από αυτό.
Εάν βγάλετε τον Μουαμάρ Καντάφι από την εξίσωση μια ολόκληρη πλευρά θα καταρρεύσει και να γίνει εύκολη λεία για την άλλη πλευρά.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αγωνίζονται για τον Καντάφι.

Δεν μπορείτε να στερήσεται από εκατομμύρια ανθρώπους τον ηγέτη που επέλεξαν και θέλουν και να τους αφήσετε  εύκολη λεία σε μια εκδικητική, αποδιοργανωμένη γεμάτη μίσος πλευρά, να τους αφήσετε χωρίς σωστή ηγεσία.

Τους είδατε, σκότωσαν το στρατιωτικό διοικητή τους, έχουν διεισδύσει σε αυτούς στοιχεία της Αλ Κάιντα, είναι πολύ των φυλών.

Γι αυτό καθιστούμε τον κόσμο υπεύθυνο.
Έχουν ήδη διαπράξει εγκλήματα στην Τρίπολη, έχουν κάψει σπίτια στην Tajoura, στην Souk El Juma, στην Tashnoun, στην Al-Arada, έχουν απαγάγει τους ανθρώπους, έχουν σκοτώσει ανθρώπους που περπατούσαν στο δρόμο, ανθρώπους που ήταν απλοί πολίτες μόνο και μόνο επειδή ήταν γνωστοί υποστηρικτές της κυβέρνησης, όχι στρατιώτες αλλά απλοί πολίτε, άμαχοι,
έχουν επιτεθεί σε καταστήματα, έχουν λεηλατήσει καταστήματα, και αυτό συνεχίζεται.

Τους πολεμάμε και τους έχουμε νικήσει τους σε πολλές γειτονιές, και όμως παρόλο που δεν έχουν υποστεί καμία βία ακόμα, έχουν ήδη αρχίσει τα εγκλήματά τους..
Αν το κάψιμο σπιτιών, το κάψιμο αυτοκινήτων, οι απαγωγές ανθρώπων, ο σκοτωμός ανθρώπων στο δρόμο δεν είναι εγκλήματα, τότε τι είναι;

Ο κόσμος δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν γνώριζε.

Από νωρίς το πρωί γνωρίζετε ότι πρέπει να σταματήσετε αυτή την καταστροφή
Όσο για μας, θα πολεμήσουμε, έχουμε ολόκληρες πόλεις με το μέρος μας, έρχονται μαζικά από παντού για την προστασία της Τρίπολης να συμμετάσχουν στον αγώνα,
οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους και το μέλλον τους.

Ο λαός δεν θα παραιτηθεί.
Μιλάω στον κόσμο και τους ρωτάω γιατί αγωνίζονται και η απάντηση είναι πάντα: Δεν έχω άλλη διέξοδο. Θα ήθελα ειρήνη, να καθίσουμε. να διαπραγματευτούμε και να σταματήσει αυτή η τρέλα, αν δεν αγωνιστώ θα σκοτωθώ, γιατί ανήκω σε μια οικογένεια που υποστηρίζει την κυβέρνηση, ή ανήκω σε μια φυλή που έκανε τη θέση της γνωστή, ή ανήκω σε μια γειτονιά ... έτσι οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι και μάχονται από φόβο, και η άλλη πλευρά (οι αντάρτες) αγωνίζονται επίσης από φόβο.

Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να παρέχει άμεση υποστήριξη στη μία πλευρά σε έναν εμφύλιο πόλεμο. Αυτό είναι παράνομο και ανήθικο. Η μία πλευρά δολοφονεί και το ΝΑΤΟ της δίνει στήριξη.
.
Το ΝΑΤΟ θα θεωρηθεί υπεύθυνο, ηθικά και νομικά, για τους θανάτους που λαμβάνουν χώρα στην Τρίπολη, αυτό το βράδυ, χθες το βράδυ και τις επόμενες νύχτες.

Δεν μπορούν να πούν ότι αυτό δεν το περίμεναν να συμβεί.

Βομβαρδίζουν την πόλη μας, έχουν σκοτωθεί πολλά παιδιά, πολλοί άνδρες και πολλές γυναίκες.
Θα αγωνιστούμε, γιατί έχουμε το δίκια με το μέρος μας.

Έχουμε τον ηγέτη μας, τον Καντάφι, αυτός μας οδήγησε σε αυτή την αντιπαράθεση για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας από την ατζέντα του ΝΑΤΟ.
Ο Καντάφι θα πρέπει να μας οδηγήσει στην ειρήνη μας, τη δημοκρατία μας, και τις διαπραγμάτευσης μας»
.
Βλ. και
- Ομιλία Καντάφι σε Παλλαϊκή Διαδήλωση Συμπαράστασης - Μέρος 1: Προς τους Ευρωπαίους Ηγέτες και τον Ομπάμα

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)