26.8.11

O Bιασμός της Λιβύης




Από το ιστολόγιο Overdisformation


υπό τα χειροκροτήματα των φιλελεύθερων-προοδευτικών ιμπεριαλιστών.
 Ναι, για τον ‘χασάπη’ τα έχουμε ακούσει και τα έχουμε εμπεδώσει μήνες τώρα (ανεξαρτήτως του αν τα μισά τουλάχιστον αποδείχθηκαν παραμύθια της Χαλιμάς, κάποιοι βέβαια παριστάνουν τους εγκεφαλικά νεκρούς προκειμένου να μη χαλάσουν την προπαγανδιστική σούπα).
Γι’αυτούς τους λατρεμένους freedom fighters του ΝΑΤΟ κουβέντα οι ευαίσθητοι δημοκράτες-ανθρωπιστές.
Βέβαια, αυτοί οι φανατισμένοι αντεροβγάλτες, ρατσιστές και πλιατσικολόγοι που προελαύνουν με τη συνδρομή των βομβαρδιστικών, των Απάτσι και των ‘καθοδηγητών’ μισθοφόρων των SAS και λοιπών πρακτόρων
είναι σήμερα τα χαϊδεμένα παιδιά της προοδευτικής ‘Αριστεράς’ και των ‘αντιεξουσιαστών’ της συμφοράς που βλέπουν ‘επανάσταση’ σ’αυτήν την εξόφθαλμη εκστρατεία αλλαγής καθεστώτος.
Θαυμάστε παρακάτω το υπερθέαμα του ‘ανθρωπιστικού πολέμου’ και της ‘απελευθέρωσης’ της Τρίπολης όπως το συνοψίζει ο Bill Van Auken από το World Socialist Website, παραπέμποντας σε ρεπορτάζ του δυτικού τύπου.
(πιθανότατα κλάσμα αυτών που συμβαίνουν…οι δημοσιογράφοι δεν έχουν πλήρη πρόσβαση στις περιοχές που γίνονται εκκαθαρίσεις απ’τους Κόντρας και φυσικά δεν θα είχαν κανένα συμφέρον να χαλάσουν τη μόστρα των ΝΑΤΟϊκών/Καταρινών που έσπευσαν να σώσουν ‘τους αμάχους’)
Εντωμεταξύ, σε μια άθλια επανάληψη της κατάληψης της Βαγδάτης το 2003 τα ΜΜΕ βρίσκονται σε παροξυσμό προπαγάνδας με ρεπορτάζ για ειδικές δυνάμεις και συστήματα παρακολούθησης που συμμετέχουν στο κυνήγι κεφαλών για τον Καντάφι και τους γιούς του,
ενώ τα τελευταία προπύργια όπως η Σύρτη
(αλλά και τον Μπιν Ζαουάντ, όπου οι ‘εξεγερμένοι’ αποκρούστηκαν χθες)
βομβαρδίζονται απ’τους ΝΑΤΟϊκούς, ενώ στο έδαφος βρετανοί στρατιωτικοί συντονίζουν και προετοιμάζουν χερσαία επίθεση με φάλαγγες αρμάτων μάχης.
.
Όπως έγραψε χθες ο Maximilian Forte, ‘σώστε τη Βεγγάζη, σφάξτε την Τρίπολη και τη Σύρτη. Έτσι είμαστε εμείς οι ανθρωπιστές.


 Από το  World Socialist Website με τίτλο:

Πέντε ημέρες μετά την είσοδο των ‘επαναστατών’ στην Τρίπολη, υπό την κάλυψη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών και καθοδηγούμενοι από ξένες ειδικές δυνάμεις,
η κατάφωρη εγκληματικότητα της ιμπεριαλιστικής κατάληψης της Λιβύης γίνεται ολοένα και πιο φανερή.

Οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στη λιβυκή πρωτεύουσα, της οποίας οι δύο εκατομμύρια κάτοικοι κατέστησαν όμηροι των οπλισμένων συμμοριών και των στρατιωτών των δυτικών ειδικών δυνάμεων που πήραν τον έλεγχο των δρόμων της πόλης.

Ο στόχος των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων έχει γίνει μια φρενιτώδης προσπάθεια να παγιδεύσουν και να δολοφονήσουν τον Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για 42 χρόνια.

Το κεφάλι του έχει επικηρυχθεί με μία αμοιβή 2 εκατομμυρίων δολλαρίων, και τα βρετανικά ΜΜΕ τώρα επαίρονται ανοιχτά οτι ειδικές δυνάμεις των SAS ηγούνται της αναζήτησης γι’αυτόν και την οικογένειά του.
 Ένα σύνολο αμερικάνικων οπλισμένων μη-επανδρωμένων αεροσκαφών, κατασκοπευτικών AWACS και άλλων συστημάτων παρακολούθησης έχει συγκεντρωθεί στη βορειοαφρικανική χώρα για να διευκολύνει το ανθρωποκυνηγητό.

Η προσποίηση οτι οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοί τους έκαναν επέμβαση στη Λιβύη για να ‘προστατευθούν οι άμαχοι και οι περιοχές με άμαχο πληθυσμό από την απειλή επίθεσης’, όπως διακηρύσσεται στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί.

Πίσω απ’το φύλλο συκής αυτού του ψηφίσματος έχει αναδυθεί ο γυμνός ιμπεριαλιστικός και αποικιοκρατικός χαρακτήρας του πολέμου.

Οι όροι που έθετε το Συμβούλιο Ασφαλείας , οτι
- χερσαίες δυνάμεις δεν θα εισέβαλλαν στη χώρα, οτι
- θα εφαρμοζόταν εμπάργκο όπλων και οτι
- θα αποτρεπόταν η είσοδος μισθοφόρων στη Λιβύη,
έχουν όλοι περιφρονηθεί σ’αυτήν την εγκληματική εκστρατεία με σκοπό την ανάληψη του ελέγχου της πλούσιας σε πετρέλαιο πρώην αποικίας και τη λεηλασία των πόρων της.

Δεν υπάρχει σχεδόν καμμιά προσπάθεια να αποκρυβεί το γεγονός οτι ειδικές δυνάμεις, πράκτορες υπηρεσιών πληροφοριών και μισθοφόροι στρατιωτικοί οργάνωσαν, εξόπλισαν και καθοδήγησαν τους ‘επαναστάτες’, οι οποίοι δεν εκαναν ούτε μία προέλαση χωρίς την εκ των προτέρων εκμηδένιση των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας από τα ΝΑΤΟϊκά αεροπλάνα.

Αφού τρομοκρατήθηκαν για πέντε μήνες από τις ΝΑΤΟϊκές βόμβες και τους πυραύλους, ο κοσμος της Τρίπολης τώρα αντιμετωπίζει αιφνίδιο θάνατο και μια απειλητική ανθρωπιστική καταστροφή σαν αποτέλεσμα της ΝΑΤΟϊκής εκστρατείας για ‘προστασία αμάχων’.

Ο Kim Sengupta του Independent έκανε ρεπορτάζ την Πέμπτη από την γειτονιά Αμπού Σαλίμ της Τρίπολης, στην οποία οι ‘εξεγερμένοι’ επιτέθηκαν υπό την κάλυψη αεροπορικών πληγμάτων του ΝΑΤΟ.

Γνωστή σαν φιλο-κανταφική περιοχή, οι κάτοικοί της υφίστανται μια τρομοκρατική εκστρατεία.

« Δεν υπήρχε διαφυγή για τους κατοίκους της Αμπού Σελήμ, παγιδευμένοι καθώς η μάχη απλωνόταν ολόγυρά τους», ανέφερε ο Sengupta.
« Στη γωνία ενός δρόμου, ένας άνδρας που τραυματίστηκε λόγω των διασταυρούμενων πυρών, η πλάτη του πουκαμίσου του μουλιασμένη στο αίμα, μεταφερόταν από άλλους τρεις. ‘Τον ξέρω αυτόν τον άνθρωπο, είναι καταστηματάρχης’, είπε ο Sama Abdessalam Bashti, ο οποίος μόλις είχε τρέξει από απέναντι για να φτάσει στο σπίτι του. ‘Οι αντάρτες επιτίθενται στα σπίτια μας. Δεν θά’πρεπε να συμβαίνει αυτό.

Οι αντάρτες λένε οτι μάχονται τα κυβερνητικά στρατεύματα, αλλά όλοι αυτοί που τραυματίζονται είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, τα μόνα κτίρια που καταστρέφονται είναι αυτά των ντόπιων.

Έχουν γίνει επίσης λεηλασίες απ’τους αντάρτες, μπήκαν σε σπίτια και έψαχναν ανθρώπους και έπαιρναν μαζί τους πράγματα. Γιατί το κάνουν αυτό?’

Ερωτώμενος γιατί οι ντόπιοι κάτοικοι αντιστέκονταν στην καθοδηγούμενη από το ΝΑΤΟ κατάληψη της πόλης,
ο Mohammed Selim Mohammed, ένας 38χρονος μηχανικός, είπε στον Independent, ‘ίσως απλά να μη συμπαθούν τους αντάρτες. Γιατί έρχονται άνθρωποι απ’έξω απ’την Τρίπολη και συλλαμβάνουν τους ανθρώπους μας?’

Στο μεταξύ, άλλες αναφορές έκαναν σαφή τα εγκλήματα που διέπραττε το ΝΑΤΟ και οι τοπικοί του πράκτορες στο έδαφος στην Τρίπολη.
Τόσο το Associated Press όσο και το Reuters κατέγραψαν τη σφαγή που διαπράχθηκε εναντίον οπαδών του Καντάφι στην πλατεία πλησίον του προεδρικού συγκροτήματος που καταλήφθηκε και λεηλατήθηκε την Τρίτη.

«Τα πτώματα είναι διεσπαρμένα σε ένα τετράγωνο με γρασίδι δίπλα από το συγκρότημα του Μουαμάρ Καντάφι στην Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια. Μπρούμυτα σαν να κοιμούνται, απλωμένα στις τέντες.

Μερικοί είχαν τους καρπούς τους δεμένους με πλαστικά δεσμά,» ανέφερε το Associated Press.

«Οι ταυτότητες των νεκρών δεν είναι γνωστές αλλά κατά πάσα πιθανότητα ήταν ακτιβιστές που είχαν στήσει έναν αυτοσχέδιο οικισμό από σκηνές ως αλληλεγγύη προς τον Καντάφι έξω από το συγκρότημά του, αψηφώντας τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς

Το Associated Press ανέφερε οτι η φρικιαστική ανακάλυψη ανέδινε το ‘απειλητικό φάσμα μαζικών φόνων αμάχων, αιχμαλώτων και τραυματιών.’

Ανάμεσα στα πτώματα των εκτελεσμένων το ρεπορτάζ πρόσθετε οτι υπήρχαν αρκετοί ‘που είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι, με τα χέρια τους δεμένα πίσω απ’την πλάτη. Ένα πτώμα που έφερε στολή νοσοκομειακού γιατρού βρέθηκε στο κανάλι. Τα πτώματα ήταν πρησμένα.’

Περιγράφοντας από τον ίδιο τόπο μαρτυρίου, το Reuters μέτρησε 30 πτώματα ‘γαζωμένα από σφαίρες’. Σημείωσε οτι ‘ Πέντε απ’τους νεκρούς βρίσκονταν σε ένα κοντινό νοσοκομείο, με τον ένα μέσα σε ένα ασθενοφόρο, δεμένο σε ένα φορείο με έναν ορό ακόμα στο χέρι του.» Δύο απ’τα πτώματα ‘ήταν καμμένα σε σημείο μη αναγνωρίσιμο.’

Η Διεθνής Αμνηστία έχει κάνει επείγουσες εκκλήσεις για τους σκοτωμούς, τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση των ανθρώπων που συλλαμβάνονται από τους ‘επαναστάτες’,
ειδικά για τους Αφρικανούς μετανάστες εργάτες οι οποίοι επιλέγονται για αντίποινα λόγω του χρώματός τους.

Σε μια έκθεση από ένα αυτοσχέδιο στρατόπεδο κρατουμένων που στήσαν οι καθοδηγούμενες από το ΝΑΤΟ δυνάμεις σε ένα σχολείο της Τρίπολης, η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε:

«Σε ένα υπερπληρες κελί, όπου κρατούνταν 125 άνθρωποι με σχεδόν ελάχιστο χώρο για να κοιμούνται ή να μετακινούνται, ένα αγόρι είπε στη Διεθνή Αμνηστία οτι είχε ανταποκριθεί στις εκκλήσεις της κυβέρνησης του Καντάφι για εθελοντές που θα πολεμούσαν την αντιπολίτευση.

Είπε οτι τον οδήγησαν σε ένα στρατόπεδο στην Ζαουίγια, όπου του έδωσαν ένα Καλάσνικωφ το οποίο δεν ήξερε πώς να χρησιμοποιήσει.

Είπε στη Διεθνή Αμνηστία: ‘όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδισε το στρατόπεδο στις 14 Αυγούστου, όσοι επιβίωσαν το σκάσαν. Πέταξα το όπλο μου στο έδαφος, και ζήτησα καταφύγιο σε ένα κοντινό σπίτι. Είπα στους ιδιοκτήτες τί συνέβη, και νομίζω οτι ειδοποίησαν τους επαναστάτες, γιατί λίγο αργότερα κατέφτασαν.

Μου φώναξαν να παραδοθώ. Σήκωσα τα χέρια ψηλά. Με έβαλαν να γονατίσω και να βάλω τα χέρια μου πίσω απ’το κεφάλι. Τότε ο ένας μου είπε να σηκωθώ. Όταν το έκανα, με πυροβόλησε στο γόνατο από κοντά. Έπεσα στο έδαφος, και συνέχισαν να με χτυπάνε με το κοντάκι των όπλων τους στο σώμα και στο πρόσωπο.

Χρειάστηκα τρία ράμματα πίσω απ΄το αριστερό αυτί σαν αποτέλεσμα. Στη φυλακή, ακόμα μας χτυπάνε μερικές φορές και μας προσβάλλουν αποκαλώντας μας δολοφόνους.»

Ένας στρατιώτης πιστός του Καντάφι είπε μια παρόμοια ιστορία, διηγούμενος οτι είχε συλληφθεί στις 19 Αυγούστου καθώς έφερνε προμήθειες στη μονάδα του. «Είπε οτι ξυλοκοπήθηκε σε όλο του το σώμα και το πρόσωπο με τα κοντάκια των όπλων, με γροθιές και με κλωτσιές. Έφερε ορατά σημάδια που συνηγορούσαν με τη μαρτυρία του.»

Η Διεθνής Αμηστία ανέφερε οτ οι ηγέτες των ‘επαναστατών’ υπολογίζουν οτι το ένα τρίτο των κρατουμένων ήταν ‘ξένοι μισθοφόροι’, εννοώντας Αφρικανούς από την υποσαχάρια Αφρική. «όταν η Διεθνής Αμνηστία μίλησε σε αρκετούς από τους κρατούμενους ωστόσο, είπαν οτι ήταν μετανάστες εργαζόμενοι.
Είπαν οτι τους είχαν αρπάξει υπό την απειλή όπλου απ’τα σπίτια τους, τις εργασίες τους και απ’το δρόμο με βάση το χρώμα του δέρματός τους
Αρκετοί είπαν οτι είχαν φόβο για τη ζωή τους κι οτι οι φύλακές τους είχαν πει οτι θα ‘εξοντωθούν ή θα καταδικαστούν σε θάνατο’.

Ανάμεσα σ’αυτούς που κρατούνται ήταν μια οικογένεια πέντε ατόμων απ’το Τσαντ, μαζί και ένας ανήλικος, τους οποίους αρπάξαν από ένα φορτηγάκι καθώς οδηγούνταν σε μια φάρμα για να εργαστούν.
Ένας 24χρονος άνδρας από το Νίγηρα που είχε εργαστεί στη Λιβύη για πεντε χρόνια είπε στη Διεθνή Αμηστία οτι οπλισμένοι άνδρες είχαν έρθει στο σπίτι του, του πέρσαν χειροπέδες και τον χτύπησαν και τον πέταξαν στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.
 «Δεν έχω καμμία απολύτως ανάμειξη σ’αυτή τη σύγκρουση”, είπε.
«Το μόνο που ήθελα ήταν να βγάζω το ψωμί μου. Αλλά εξαιτίας του χρώματός μου βρίσκομαι εδώ, υπό κράτηση. Ποιός ξέρει τί θα μου συμβεί τώρα.»

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρέπεμψε επίσης σε ένα ρεπορτάζ δημοσιογράφων του Reuters που είδαν ένα φορτηγάκι των ‘εξεγερμένων’ να μεταφέρει τρεις μαύρους άνδρες στην καρότσα. Ο ένας είπε στο Reuters οτι ήταν Νιγηριανός. «Έκλαιγε καθώς είπε: ‘δεν τον ξέρω τον Καντάφι. Απλά δουλεύω εδώ.»

Ρεπορτάζ και αναφορές από διεθνείς οργανώσεις βοήθειας προειδοποιούν για μια ανθρωπιστική καταστροφή στην πόλη σαν αποτέλεσμα της ΝΑΤΟϊκής πολιορκίας.
 Μιλώντας από ένα τοπικό νοσκομείο, ο Telegraph ανέφερε:
«Καθώς η μάχη μαινόταν στην Τρίπολη εκατοντάδες θύματα μεταφέρονταν εδώ, αντάρτες μαχητές, στρατιώτες του Καντάφι και άτυχοι πολίτες, ξαπλωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο στα κρεβάτια και ακόμα και στο ματωμένο πάτωμα, ουρλιάζοντας ή αναστενάζοντας απ’την οδύνη. Πολλοί πέθαναν πριν γίνει δυνατόν να τους προσφέρουν βοήθεια.»

Η εφημερίδα μίλησε με τον Δρ. Mahjoub Rishi, τον καθηγητή χειρουργικής του νοσοκομείου: « Υπήρχαν εκατοντάδες που μεταφέρονταν εδώ τις πρώτες ώρες. Ήταν σνα ένα όραμα απ’την κόλαση.

Τα τραύματα από πυραύλους ήταν τα χειρότερα. Η ζημιά που κάνουν στο ανθρώπινο σώμα είναι θέαμα που προκαλεί σοκ, ακόμα και για κάποιον σαν εμένα που συνηθίζει να αντιμετωπίζει τραύματα.» Οι περισσότερες απώλειες είπε ήταν άμαχοι που βρέθηκαν εν μέσω πυρών.

Ο Telegraph ανέφερε οτι τα άλλα δύο απ΄τα μεγάλα νοσοκομεία της Τρίπολης ήταν παρομοίως πλυμμηρισμένα με θύματα και τους έλειπε προσωπικό σε βαθμό απελπισίας, όπως και σε όλα τα τα ιδιωτικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα προειδοποίησε οτι η πόλη αντιμετωπίζει μια ιατρική καταστροφή.

Η οργάνωση είπε στο Reuters οτι ‘οι ιατρικές προμήθειες είχαν μειωθεί κατά τους έξι μήνες του πολέμου (δηλαδή, των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών) αλλά σχεδόν εξαφανίστηκαν στην πολιορκία και τη μάχη της τελευταίας εβδομάδας. Τα καύσιμα έχουν τελειώσει και οι λίγοι εναπομείναντες εργαζόμενοι πασχίζουν να φτάσουν στη δουλειά τους.»
Η έλλειψη καυσίμων σημαίνει οτι τα νοσοκομεία που μέχρι τώρα διατηρούσαν ηλεκτρικό ρεύμα με γεννήτριες δεν είναι πλέον σε θέση να συνεχίσουν.

Υπεύθυνοι Υγείας στην Τρίπολη ανέφεραν οτι οι προμήθειες σε αίμα έχουν τελειώσει στα νοσοκομεία και οτι τρόφιμα και πόσιμο νερό δεν είναι διαθέσιμα σε μεγάλες περιοχές της Τρίπολης.

Την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις της Αλγερίας,, της Βενεζουέλας και της Νότιας Κορέας έχουν όλες αναφέρει οτι οι πρεσβείες τους στην Τρίπολη δέχθηκαν επίθεση και λεηλατήθηκαν από ένοπλους ‘εξεγερμένους’.

Ενώ οι κυβερνήσεις της Αλγερίας και της Βενεζουέλας είχαν αντιταχθεί στη ΝΑΤΟϊκή εισβολή και υποστήριξαν τον Καντάφι, η Νότια Κορέα, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, δεν είχε πάρει τέτοια θέση.

Η καθολική ευφορία στα αμερικάνικα και σε πολλά απ’τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, τα οποία είναι ενσωματωμένα με το ΝΑΤΟ και τους ‘εξεγερμένους’ του,
δεν είναι σε θέση να αποκρύψει τη βάρβαρη πραγματικότητα,
οτι ένας πόλεμος που διεξάγεται υπό το πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας των αμάχων έχει εξαπολύσει απίστευτο θάνατο, ανθρώπινη δυστυχία και καταστροφή.

Πολύ μακράν μιας ‘επανάστασης’, ή ενός αγώνα για ‘απελευθέρωση’,
αυτό που βιώνει ο κόσμος είναι ο βιασμός της Λιβύης από ένα συνδικάτο ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αποφασισμένων να πάρουν τον έλεγχο του πετρελαϊκού της πλούτου και τη μετατροπή της επικράτειάς της σε μια νεο-αποικιοκρατική βάση επιχειρήσεων για περεταίρω επεμβάσεις κατά μήκος της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Από : Ομπλόμωφ

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)