5.8.14

Πρόεδρος Κάρτερ: Η Χαμάς είχε δεχθεί τεχνοκρατική κυβέρνηση χωρίς κανένα μέλος της, μη βία και αναγνώριση του Ισραήλ. Το Ισραήλ το απέρριψε

Διεθνής Καμπάνια-Υπογραφές Εδώ


Είναι καθήκον των ισραηλινών ηγετών να εξηγήσουν 
στην κοινή γνώμη, με σαφήνεια και θάρρος 
κάποια πράγματα. Το πρώτο από αυτά είναι
ότι δεν υπάρχει σιωνισμός, αποικιοκρατία, 

ή εβραϊκό κράτος χωρίς την έξωση των Αράβων 
και την απαλλοτρίωση των εδαφών τους
The Middle East ConflictZionist Quotes


Δεν γνωρίζαμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση 
δεν ενδιαφερόταν για τις διαπραγματεύσεις". 

Από το http://www.washingtonsblog.com/ με τίτλο:

President Carter: Israel – Not Hamas – Is to Blame for War


O Jimmy Carter κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες μεσολαβώντας για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. 
Μερικές από τις προσπάθειες είχαν επιτυχία.

Μετά την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο, έχει εργαστεί ως μεσολαβητής για ειρήνευση.
Γι αυτό γνωρίζει για την ισραηλινο-παλαιστινιακή κατάσταση. 

Ο Πρόεδρος Κάρτερ έγραψε χθες:
Η σημερινή τραγωδία προέκυψει από την εσκεμμένη παρεμπόδιση  από το Ισραήλ μιας πολλά υποσχόμενης κίνησης προς την ειρήνη στην περιοχήόταν ανακοινώθηκε τον Απρίλιο μια συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ των παλαιστινιακών παρατάξεων 
Ήταν μεγάλη παραχώρηση από τη Χαμάς να ανοίξει τη Γάζα  σε κοινό έλεγχο υπό τον έλεγχο μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης που δεν θα περιλάμβανε κανένα μέλος της Χαμάς.
Η νέα κυβέρνηση δεσμεύτηκε επίσης να εγκρίνει τις τρεις βασικές αρχές που απαιτούνται από το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή που αποτελείται από τα Ηνωμένα Έθνη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία: μη βία, αναγνώριση του Ισραήλ, και τήρηση παλαιότερων συμφωνιών.
Δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη ή νομική δικαιολογία για τον τρόπο που οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο. 
Ισραηλινές βόμβες, πύραυλοι και πυροβόλα έκαναν σκόνη μεγάλα τμήματα της Γάζας, μεταξύ των οποίων χιλιάδες σπίτια, σχολεία και νοσοκομεία. Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας. Εκατοντάδες Παλαιστινίων αμάχων έχουν σκοτωθεί. Μεγάλο μέρος της Γάζας έχει χάσει την πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα εντελώς.
Αυτή είναι ανθρωπιστική καταστροφή. Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για εσκεμμένες επιθέσεις εναντίον αμάχων στη σύγκρουση. Αυτά είναι τα εγκλήματα πολέμου. Αυτό αληθεύει για τις δύο πλευρές. Αδιάκριτη στόχευση της Χαμάς σε Ισραηλινούς πολίτες είναι εξίσου απαράδεκτη.
Ωστόσο, τρεις Ισραηλινοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί από ρουκέτες Παλαιστινίων, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των 1.600 Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν ήταν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 330 παιδιά.
Η ανάγκη για τη διεθνή δικαστική διαδικασία για να ερευνήσει και να θέσει τέλος σε αυτές τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά
Ο Carter υποστηρίζει επίσης ότι η αποτυχία του Ισραήλ να αναγνωρίσει τη Χαμάς είναι το βασικό πρόβλημα:
Πρώτον, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια μερική άρση των επί επτά χρόνια κυρώσεων και αποκλεισμού που απομονώνουν 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους στη Γάζα. 
 Πρέπει επίσης να καταβληθεί η μισθοδοσία  στους καθηγητές, την αστυνομία, και τους εργαζόμενους πρόνοιας και υγείας που έχει κατακρατηθεί.
Αυτές τις απαραίτητες προϋποθέσεις για  ανθρώπινο βιοτικό επίπεδο το Ισραήλ εξακολουθεί να τις αρνείται. Αντ αυτών το Ισραήλ μπλόκαρε την προσφορά του Κατάρ  να δώσει κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλωνκαι η πρόσβαση προς και από τη Γάζα έχει σφιχτεί περαιτέρω από την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)