17.4.18

Εάν γνώριζαν τη θέση των εργοστασίων παραγωγής χημικών όπλων, γιατί δεν το κατήγγειλαν στον ΟΑΧΟ

  
 
Το κείμενο από το ιστολόγιο Περγάδι
 
Ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζααφάρι, κατήγγειλε ότι οι επιθέσεις που δέχεται η Συρία είναι « ένα ακόμα μήνυμα προς τους τρομοκράτες» οι οποίοι έτσι θα ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν χημικά όπλα στις επιθέσεις τους.

«Οι ομόλογοί μου της Γαλλίας, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασίλειου δήλωσαν ότι βομβαρδισαν τα κέντρα παραγωγής χημικών όπλων στη Συρία, αλλά αν οι κυβερνήσεις των τριών αυτών χωρών γνώριζαν τη θέση των κέντρων παραγωγής που βομβάρδισαν, γιατί δεν μοιράστηκαν αυτή την πληροφορία με τον ΟΑΧΟ; », αναρωτήθηκε ο Σύρος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζααφάρι, στην έκτακτη Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας που συγκλήθηκε από τη Ρωσία.

Ο Τζααφάρι διευκρίνισε ότι μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΑΧΟ έχει ήδη φθάσει στη Δαμασκό, όπου θα συναντηθεί με τις αρχές της Συρίας. "Η κυβέρνησή μου θα παράσχει πλήρη υποστήριξη στην αντιπροσωπεία αυτή ώστε να μπορέσει να εκτελέσει την αποστολή της", τόνισε ο εκπρόσωπος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.

Ο εκπρόσωπος της Συρίας τόνισε ότι το ερευνητικού κέντρο Barzeh που βομβαρδίστηκε το είχαν επισκεφτεί πέρυσι οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ.

Η Συρία,τότε, είχε εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της με τον ΟΑΧΟ και δεν βρέθηκαν ίχνη χημικών ουσιών στις εγκαταστάσεις αυτές. 

"Αφού πέρυσι οι εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ μας έστειλαν επίσημο έγγραφο λέγοντας ότι το κέντρο αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε για κάποια δραστηριότητα που θα μπορούσε να παραβιάσει τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο του ΟΑΧΟ , πώς είναι δυνατό αυτό να συμβιβάζεται με τους ισχυρισμούς που προβάλλονται σήμερα; "ήταν το άλλο ερώτημα που έθεσε ο Τζααφάρι.

 [--->] https://www.lantidiplomatico.it/dettnews-damasco_se_conoscevano_la_posizione_delle_fabbriche_chimiche_perch_non_lo_hanno_detto_allopcw/82_23715/


''π'' : Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώσαν ότι έριξαν 105 πυραύλους κατά της Συρίας, στην προχθεσινή επίθεση. Σύμφωνα με επίσημες πηγές των ΗΠΑ, σχεδόν όλοι, δηλαδή 76, έπληξαν το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Μπαρζαχ, (Barzah Research and Development Center) το οποίο σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις , «παράγει χλώριο και σαρίν» (Στρατηγός McKenzie).

Στις 22 Νοεμβρίου ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) είχε επιθεωρήσει το κέντρο Barzah και είχε αποκλείσει ότι παρήγαγε χημικά όπλα. Τα αποτελέσματα αυτά επαναβεβαιώθηκαν στις 23 και 28 Φεβρουαρίου του 2018. ΕΔΩ η έκθεση της 13ης του περασμένου Μάρτη.


Εάν αυτός ήταν ο κύριος στόχος, τι μας εμποδίζει να πούμε ότι και οι υπόλοιποι 29 πύραυλοι έπεσαν σε μέρη που δεν παρήγαγαν χημικά όπλα. 


Τώρα, για ποιο λόγο έγινε η τρομοκρατική επίθεση της Συμμαχίας; Μήπως επειδή το Πεντάγωνο δεν είχε διαβάσει την έκθεση του ΟΑΧΟ (OPCW); Όχι φυσικά. Απλά, δεν υπήρξε ποτέ επίθεση με χημικά, αλλά όλα αυτά ήταν μια καλοστημένη προβοκάτσια που έστησε το Ηνωμένο Βασίλειο (και η Γαλλία) και προαναγγέλθηκε πριν ένα μήνα περίπου.

Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων δείχνει ότι οι παλιές ευρωπαϊκές αποικιακές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στις ΗΠΑ έχουν μεγάλο πρόβλημα γιαυτό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνες

Αφιερωμένο στα παπαγαλάκια της ''ανθρωπιστικής συμμορίας''

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)