8.11.09

Ποια «Εθνική Άμυνα» Υπερασπίζονται 6000 ΕΠΟΠ κι Αξιωματικοί σε Κόσσοβο, Αφγανιστάν, Σομαλία;

.........................Aπό το Γράμμα προς νεοσύλλεκτους στο blog: diktiospartakos.blogspot.com

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη και δυο χρόνια μετά τη φοιτητική εξέγερση του 2006-07, για τη «μαμά πατρίδα» περνάς τις πύλες του «παραλόγου της θητείας».
Είσαι κομμάτι των μεγάλων αγώνων της νεολαίας. Τις έζησες ως φοιτητής, ως μαθητής, περιπλανώμενος και κακοπληρωμένος εργαζόμενος ή άνεργος. Την εκμετάλλευση, την καταστολή, την κοροϊδία και την απαξίωση, την οργή που σου προκαλούν καλείσαι να τις αντιμετωπίσεις και στο στρατό, ενώ σε μπουκώνουν με όλες τις «γνωστές συνταγές» τους: Ο «στρατός σημαίνει ισότητα», «σέβεται τον φαντάρο», «υπερασπίζει την άμυνα τις χώρας», «σημαίνει αξιοπρέπεια».

Όμως κάτι δεν πάει καλά, έτσι;
Πόσο ίσοι είναι οι φαντάροι της παραμεθορίου, που πάνε σε όλη τη θητεία από σκοπιά σε αγγαρεία, με τα βύσματα των επιτελείων;
Σε «στρατό - κολέγιο» τι δουλειά έχουν τα ατομικά κι ομαδικά καψόνια;
Το «πέσε και πάρε»; Τα φασιστικά άσματα;

Οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις με 6000 φαντάρους-υπηρέτες για φθηνές διακοπές των αξιωματικών;
Οι 7 τραυματίες και ο ένας νεκρός σε μόλις 30 μέρες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ;

Ποια «εθνική άμυνα» υπερασπίζονται 6000 ΕΠΟΠ κι αξιωματικοί σε Κόσσοβο, Αφγανιστάν, Σομαλία, αφήνοντας τους φαντάρους να «λιώνουν» σε σκοπιές-αγγαρίες για να μπαλώσουν τις τρύπες του στρατού και του κράτους της «ισχυρής Ελλάδας»;

Ποια αξιοπρέπεια ζουν οι φαντάροι που βλέπουν την οικογένεια να γονατίζει σε πολιτικούς, στρατιωτικούς, παπάδες;
Θέλουν να «σκέφτεσαι τα χειρότερα», να φοβάσαι. Βάλε βύσμα, γίνε σαν αυτούς. Να ’σαι πειθήνιος. Να πειστείς πως το παράλογο έχει λογική.

Ο Βενιζέλος, αναλαμβάνοντας το υπουργείο, διακήρυξε ότι αποστολή του στρατού είναι η «αξιοπρέπεια της χώρας» από ένα στρατό «με σεβασμό προς τον άνθρωπο».
Αμέσως έδειξε τι εννοούσε.
Την αύξηση των μισθοφόρων στο Αφγανιστάν, που αποφάσισε η ΝΔ, την κάνει πράξη το ΠΑΣΟΚ, με νέα αφαίμαξη του λαού, της άνεργης και περιπλανώμενης νεολαίας.
Τις «ασύμμετρες απειλές» του Μεϊμαράκη και του Πολύδωρα, κάνουν δόγμα ο Βενιζέλος και ο Χρυσοχοΐδης.

Στο «ενιαίο σύστημα διακυβέρνησης», που οραματίζεται ο Παπανδρέου, στρατός και αστυνομία θα παρακολουθούν και θα επεμβαίνουν παντού. Από τα ελληνοτουρκικά και τους μετανάστες, ως τις πλημμύρες, τις διαδηλώσεις και τους «τρομοκράτες».
Όλοι εχθροί, λοιπόν!
Από τους Τούρκους φαντάρους (βέβαια, τα βρίσκουν με τους Τούρκους στρατηγούς στο ΝΑΤΟ) ως τους απεργούς ναυτεργάτες.

Συνεχίζουν να στέλνουν φαντάρους εκτός συνόρων, στην «ελληνική» Κύπρο (για την «αξιοπρέπεια», ρε γαμώτο!), ξένο στρατό, σε ξένη χώρα με διαρκή συναγερμό, να «τρέχουν γρηγορότερα, να πηδούν ψηλότερα, να υπακούν περισσότερο».

Δημιουργούν το σιδερόφραχτο στρατό της «ισχυρής Ελλάδας» πάνω σε μια θητεία «με ανθρώπινο πρόσωπο»: Σκοπιά-αγγαρεία-ασκήσεις, «χώσιμο» σε φωτιές-πλημμύρες-λαθρεμπόρους με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας ή της ζωής μας. Λιγότερο κράτος και θέσεις εργασίας.
Στρατόπεδα χωρίς πόσιμο ή ζεστό νερό, θέρμανση ή αξιοπρεπές φαγητό, γεμάτα καρκινογόνο αμίαντο.
Το «αξιόμαχο» του ελληνικού στρατού συνεχίζει να περνά πάνω από τις ζωές των στρατευμένων.

Μέσα από τον ιδεολογικό τραμπουκισμό του μιλιταρισμού, του εθνικισμού και της υποταγής στους «ανώτερους».
Οι αγορές όπλων, ρεμούλες δις, συνεχίζουν να περνάν από εθνικά ιδεώδη «της αξιοπρέπειας»: ιδανικό άλλοθι για απλήρωτη και μέχρι τελικής πτώσης εκμετάλλευση της νεολαίας στο βωμό του έθνους.

Όμως ηρέμησε. Οπλίσου με θάρρος, αλληλεγγύη, συντροφικότητα και συναδελφικότητα
Μπορούμε να νικήσουμε! Και ΝΙΚΑΜΕ!

Δυστυχώς για αυτούς και για τους πληρωμένους κονδυλοφόρους τους, η πραγματικότητα δεν είναι μόνο αυτή.
Οι φαντάροι δεν είναι μόνοι τους απέναντι στη «θητεία του παραλόγου»: Το γνωρίζουν εδώ και χρόνια. Από τις νίκες στα στρατόπεδα, τη σύγκρουση με φασιστικά, εθνικοπατριωτικά άσματα και μαθήματα, την αλληλεγγύη μέσα κι έξω από το στρατό.

Το γνωρίζουν από τη συνεπή και πολύχρονη παρουσία του Δικτύου Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ είναι αποτέλεσμα δικών μας κινητοποιήσεων.
Τα συνεχή κρούσματα καταγγελιών από τα στρατόπεδα, οι αρνήσεις μεταθέσεων στην ΕΛΔΥΚ, η αποτυχία τρομοκράτησης των φαντάρων, δείχνουν πως η νεολαία πια όλο και λιγότερο υποτάσσεται, όλο και λιγότερο φοβάται.
Αντίθετα, φοβάται η κυβέρνηση και τα επιτελεία. Τρομοκρατούνται από την οργή και τη ζωντάνια της νεολαίας. Γι’ αυτό, με το 9μηνο και τα κούφια λόγια περί αξιοπρέπειας. αλαφιασμένοι τρέχουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, να χρυσώσουν το χάπι.

Για να συνεχίσουν να μας εκμεταλλεύονται, να μας σκοτώνουν σε σκοπιές, ασκήσεις κι αγγαρείες, είτε σε 9 είτε σε 12 μήνες.

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ - Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ
Καλούμε τους νέους συναδέλφους να κάνουν το βήμα παραπάνω.
Απέναντι στη διαπαιδαγώγηση του βύσματος, της ρουφιανιάς και του ατομισμού, να προτάξουν αλληλεγγύη και συλλογική δράση.

Να καταγγείλουν τις άθλιες συνθήκες της θητείας.
Να συγκρουστούν με το βάναυσο θεσμό του ελληνικού στρατού.
Καμιά εξουσία δεν έχουν πάνω σας.

Βγείτε παραπονούμενοι στην αναφορά, υπερασπιστείτε (από το Σύνταγμα & το Στρατιωτικό Κανονισμό 20-1) τα δικαιώματα σας.
Ποιος θα κάνει κάτι, αν όχι εμείς οι ίδιοι; Αν όχι ο γονιός;

Όπου φαντάροι διαμαρτυρήθηκαν, σταμάτησαν καψόνια, μειώθηκαν υπηρεσίες, αυξήθηκαν οδοιπορικά, έξοδοι κι άδειες.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
Αξιωματικοί και Διοικητές φοβούνται περισσότερο από εσάς. Οι καταγγελίες μπαίνουν στο φάκελο τους.

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αποτελέσματα.
Σε όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης οι νεοσύλλεκτοι αναπτύσσουν συλλογικές αντιστάσεις σε καψόνια-αυθαιρεσίες, σταμάτησαν ακραίες συμπεριφορές αξιωματικών, αρνήθηκαν να πάνε στην ΕΛΔΥΚ.ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΕΛΔΥΚ)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ.
ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ: ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ.·

Δε δεχόμαστε μεταθέσεις στο Β’ Γραφείο και τη Στρατονομία, δε δεχόμαστε να γίνουμε Δόκιμοι (ΔΕΑ), φαντάροι που διατάζουν φαντάρους. Δεν αποκρύπτουμε σωματικά προβλήματα.
Το Ι1 δεν είναι μαγκιά.· Δε δεχόμαστε να μας αφαιρούν εφημερίδες-βιβλία, έλεγχο από τη Στρατονομία στους θαλάμους χωρίς όλοι να είναι παρόντες και να εξηγηθεί ο λόγος της έρευνας.·
Βγαίνουμε παραπονούμενοι για ό,τι μας αφορά και μας ενοχλεί.·

Αρνούμαστε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ασκήσεις ΝΑΤΟ-ευρωστρατού.·

Εναντιωνόμαστε στην προπαγάνδα αξιωματικών κατά του εχθρού-λαού, όπως ο ταγματάρχης που έλεγε το Δεκέμβρη: «όσοι κάνουν επεισόδια είναι εχθροί… οι καταστηματάρχες είμαστε εμείς»!·
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ πυροσβέστες ή νοσοκόμοι, άμισθοι δούλοι.
Να γίνουν προσλήψεις όπου απαιτείται. ·
Απαιτούμε υπηρεσίες κυκλικές και 1/1. Ελεύθερο χρόνο δικό μας, να τον περνάμε όπως θέλουμε.· Μείωση τώρα της θητείας σε 6μηνη, στον τόπο κατοικίας. Διπλασιασμός των αδειών. Υπηρεσίες 1-1 για ΟΛΟΥΣ (παλιούς και νέους). Πρώτο ζήτημα η ζωή των φαντάρων (όχι οι υπηρεσίες).·

Κανένας φαντάρος ή στέλεχος σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ.·

Αύξηση μισθού, πλήρης ασφάλιση και κάλυψη των αναγκών των στρατευμένων: υγειονομικές υπηρεσίες, διαβίωση, μετακινήσεις, επικοινωνία, πολιτισμό, ενημέρωση. ·
Ίσα δικαιώματα στις μειονότητες.
Εφαρμογή, χωρίς όρους, των συνταγματικών δικαιωμάτων.

Ελεύθερη διακίνηση ιδεών, εντύπων, βιβλίων.
Κατάργηση ποινών και στρατοδικείων.· Να σταματήσουν η απλήρωτη εργασία και τα «καψόνια».

Κανένας στρατιώτης άμισθος δούλος των αξιωματικών. Πολιτικό προσωπικό για εργασίες συντήρησης και επιμελητείας.·
Να κλείσουν οι Λέσχες Εφέδρων, της πατριδοκαπηλίας και φυλετικού μίσους. Να απαγορευτεί η λειτουργία παραστρατιωτικών σχηματισμών, η διαπλοκή με στρατό και σώματα ασφαλείας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Αιρετές και ανακλητές Επιτροπές Φαντάρων χωρίς παρέμβαση της ιεραρχίας. Τα ζητήματα και αιτήματα των φαντάρων θα καθορίζονται από αυτές, θα υποβάλλονται απευθείας στο διοικητή. Δικαίωμα ομαδικών παραπόνων, δημοσιοποίησης της κατάστασης στο στρατόπεδο.Ανεξάρτητα απ’ τα κομματικά πιστεύω του καθενός, ενάντια στη λογική του συμβιβασμού και της υποταγής υπάρχει ο Συλλογικός Αγώνας. Οι βελτιώσεις στα στρατόπεδα οφείλονται στην αγωνιστική δράση των φαντάρων, τις καταγγελίες, την πίεση που ασκούν γονείς και κοινωνικοί φορείς.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932 955437

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)