2.12.10

Η νέα επιχειρηματικότητα: Η ισπανίδα ιδιοκτήτρια του Ήλιου



- O Moishe (ο πατέρας) λέει στον γιο του: "Θέλω να παντρευείς μια κοπέλα της επιλογής μου."
- Ο γιος λέει: "Εγώ θα επιλέξω ποια θα παντρευτώ"
- Ο Moishe λέει: "Μα, η κοπέλα είναι η κόρη του Bill Gates".
- Ο γιος απαντά: "Τότε, εντάξει."

- Ο Moishe πηγαίνει μετά στον Bill Gates και λέει: "Έχω σύζυγο για την κόρη σου."
- Ο Bill Gates απαντά: "Μα, η κόρη μου είναι πολύ μικρή να παντρευτεί!"
- Ο Moishe λέει: "Μα ο νεαρός είναι αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας."
- Ο Bill Gates απαντά: "Α, τότε, εντάξει."

Τέλος ο Moishe πηγαίνει να δει τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας

.- Ο Moishe λέει: "Έχω έναν νέο που κάνει για αντιπρόεδρος."
- Ο πρόεδρος απαντά: «Μα. ήδη έχω περισσότερους αντιπροέδρους από όσους χρειάζομαι."
- Ο Moishe λέει: "Μα ο νέος αυτός είναι γαμπρός του Bill Gates".
- Ο Πρόεδρος απαντά: «Α, τότε εντάξει."
http://patrushevhumor.blogspot.com/


Άρθρο του Γ. Αγγελόπουλου στα ΝΕΑ

Επειτα από δισεκατοµµύρια χρόνια, να που ιδιωτικοποιείται τώρα και ο ζωοδότης Ηλιος.
Ιδιοκτήτρια του άστρου του ηλιακού µας συστήµατος είναι πλέον µια 49χρονη Ισπανίδα, η Ανχελες Ντουράν από τη Γαλικία.

Η Ντουράν, η οποία είναι νοµικός και ζει στην πόλη Σαλβατέρα ντο Μίνιο,
  • πήγε σ’ έναν συµβολαιογράφο ο οποίος, αφού συµβουλεύτηκε συναδέλφους του, συνέταξε συµβολαιογραφική πράξη στην οποία αναφέρεται πως η συγκεκριµένη γυναίκα είναι «η ιδιοκτήτρια του Ηλιου, άστρου του φασµατικού τύπου G2 που βρίσκεται στο κέντρο του Ηλιακού Συστήµατος, σε απόσταση περίπου 149,6 εκατοµµυρίων χιλιοµέτρων από τη Γη».
  • Και είναι ιδιοκτήτρια «διά χρησικτησίας», «επειδή εδώ και 5 δισεκατοµµύρια χρόνια δεν υπάρχει κανένας γνωστός ιδιοκτήτης».
Η Ντουράν είχε την ιδέα να διεκδικήσει τον Ηλιο τον Σεπτέµβριο, αφού διάβασε για τον
  •  αµερικανό επιχειρηµατία Ντένις Χόουπ που έχει καταχωριστεί ως ο ιδιοκτήτης της Σελήνης και άλλων πλανητών του ηλιακού συστήµατος– όµως όχι του Ηλιου.
Ο Χόουπ λέει πως εδώ και δύο δεκαετίες έχει πουλήσει περισσότερα από 300.000 «οικόπεδα» στη Σελήνη, τον Αρη και την Αφροδίτη έναντι περίπου 30 δολαρίων το ένα. Εχει µεσίτες σ’ όλο τον κόσµο και καυχάται πως στους πελάτες του περιλαµβάνονται οι ΤζωνΤραβόλτα και Τοµ Χανκς.
Και οι κινήσεις του έχουν νοµική βάση, αφού υφίσταται µεν µια διεθνής σύµβαση που απαγορεύει στα κράτη να οικειοποιούνταιπλανήτες, όµως δεν αναφέρει απολύτως τίποτε για τους ιδιώτες.

«∆εν είµαι βλάκας», επιµένειη ισπανίδα νοµικός. «Κατέθεσα όλα τα νοµικά στοιχεία. Ολοι θα µπορούσαν να το κάνουν. Απλώς το σκέφτηκα πρώτη». Και τώρα
  • ζητάει δικαιώµατα για τις ακτίνες του ηλιου της.
Θέλει να επιβάλει ένα τέλος σε καθένα που χρησιµοποιεί τον Ηλιο και λέει πως θα δώσει τα µισά από τα έσοδα στην ισπανική κυβέρνηση και το 20% στο ισπανικό κρατικό συνταξιοδοτικό ταµείο. Ενα 10%θα αφιερώσει στην έρευνα, άλλο ένα 10% για να βάλει τέλος στην πείνα στον κόσµο και το υπόλοιπο 10% θα το κρατήσει για τον εαυτό της.

«Είναι καιρός να αρχίσουµε να κάνουµε τα πράγµατα µε τον σωστό τρόπο, αν υπάρχει µια ιδέα για να δηµιουργηθεί εισόδηµα και να βελτιωθεί η οικονοµία και η ζωή των ανθρώπων, γιατί να µην τη θέσουµε σε εφαρµογή;», σχολίασε στην εφηµερίδα «Ελ Μούντο».

Οµως δεν τα σκέφτηκε όλα.
Μόλις κυκλοφόρησε η είδηση στο Ιντερνετ, τα µπλογκ γέµισαν αντιδράσεις.

  • «Αν είναι αυτή η ιδιοκτήτρια του Ηλιου, τότε να του βάλει φίλτρο, αλλιώς της κάνω αγωγή για τα εγκαύµατα που µου προκάλεσε το καλοκαίρι», έγραψε στον ιστότοπο της βρετανικής «Ντέιλι Τέλεγκραφ» ο Iwc34746.
  • «∆ηλαδή αυτοί που έπαθαν καρκίνο του δέρµατος από τον Ηλιο έχουν τώρα κάποιον να µηνύσουν;», έγραψε ο Gene Martin στον ιστότοπο του περιοδικού «Time», όπου ο Πωλ Σµιθ καταγγέλλει:
  • «Μου ανήκει ο κενός χώρος γύρω από τον Ηλιο, και πρέπει να µε πληρώνετε για το φως που περνάει απ’ αυτόν. Μου χρωστάτε καθυστερηµένα τέλη 5 δισεκατοµµυρίων ετών»!

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)