20.12.10

Ήξεραν ότι Σέρβοι αιχμάλωτοι μαχαιρώνονταν ζωντανοί για αφαίρεση οργάνων και δεν έκαναν τίποτα....για πολιτικές σκοπιμότητες. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.


Ηταν γνωστή η εγκληματική και τρομοκρατική δράση της οργάνωσης
της αποκαλούμενης ως Αλβανικός Απελευθερωτικός Στρατός.
Οι Αμερικανοί την είχαν στη λίστα των τρομοκρατών.
Πριν τον πόλεμο την έβγαλαν από τη λίστα.
Στη λίστα παραμένει ως τρομοκρατική οργάνωση
το πραγματικά απελευθερωτικό 
δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα της Χαμάς.
Και δεν αντέδρασε και δεν αντιδρα κανείς.Σχόλιο του fskpzNS Σέρβου στο παραπάνω βίντεο στο Υοutube

Όταν μιλάγαμε για Αλβανική μαφία....το ΝΑΤΟ μας έρριχνε βόμβες
Όταν λέγαμε ότι ο αποκαλούμενος απελευθερωτικός στρατός του Κοσσόβου σκοτώνει πολίτες...το ΝΑΤΟ μας έρριχνε βόμβες
Όταν εκατοντάδες μη Αλβανοί συμπεριλαμβανομένων και διαφωνούντων Αλβανών εξαφανίζονταν...το ΝΑΤΟ μας έρριχνε βόμβες
Όταν πηγαίναμε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας από εγκληματίες και τρομοκράτες...το ΝΑΤΟ μας έρριχνε βόμβες
Ευχαριστούμε Ευρώπη......Ευχαριστούμε ΗΠΑ...για τη "Δημοκρατία" σας


Άρθρο Ρούσσου Βρανά Δρόμοι στα ΝΕΑ


Πάνε δυόµισι...
... χρόνια τώρα, που µια µικρή αλλά αποκρουστική ιστορία βγήκε στη δηµοσιότητα και ανέδειξε όλη τη φρικαλεότητα του πολέµου του 1999 στη Γιουγκοσλαβία.
Ηταν τότε που η Κάρλα ντελ Πόντε, που «ειδικευόταν» αποκλειστικά στα εγκλήµατα πολέµου των Σέρβων, αποφάσισε να µιλήσει και για τα εγκλήµατα των Κοσοβάρων.
Ετσι, η πρώην πια εισαγγελέας του ∆ιεθνούς Ποινικού ∆ικαστηρίου αποκάλυψε πως σέρβοι αιχµάλωτοι είχαν κρατηθεί σε µυστική φυλακή στην Αλβανία, όπου βασανίζονταν και δολοφονούνταν.
Ασχηµη ιστορία. Και την έκανε ακόµη πιο άσχηµη η αποκάλυψη πως οι αιχµάλωτοι χρησιµοποιούνταν από τους δεσµώτες τους ως «δωρητές» για µεταµόσχευση οργάνων. Τα όργανά τους αφαιρούνταν και πωλούνταν στη διεθνή µαύρη αγορά.
Με πολλή καθυστέρηση, αν λάβουµε υπόψη πόσο άµεσα αντιδρά σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωµάτων σε άλλες περιοχές που δεν θεωρεί τόσο φιλικές προς αυτήν όσο το Κοσσυφοπέδιο, µόλις πριν από έναν χρόνο η Ευρώπη αποφάσισε να στείλει έναν ειδικό για να διερευνήσει την υπόθεση.

Το όνοµά του είναι Ντικ Μαρτί και είναι Ελβετός. Και ύστερα από έναν χρόνο ερευνών, συνέταξε την έκθεσή του, που µε δυο λόγια λέει τα εξής:
Βρήκε βάσιµες αποδείξεις ότι οι αποκαλύψεις της Κάρλα ντελ Πόντε είναι αληθείς. Η έκθεσή του είναι καταγγελτική. Επειδή γράφει για δυτικές δυνάµεις που έκαναν τα στραβά µάτια µπροστά στις φρικαλεότητες των αλβανών ανταρτών του Κοσσυφοπεδίου, προκειµένου να µη διαταραχθεί η σταθερότητα στην περιοχή, όπως την έβλεπαν αυτές οι δυνάµεις (δηλαδή η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου και η ολοκλήρωση της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας). Ο Ντικ Μαρτί...
... αποκαλύπτει πως ο Χασίµ Θάτσι, πρώην ηγέτης του αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου και νυν νικητής των πρόσφατων εκλογών εκεί, ήταν αρχηγός µαφιόζικου δικτύου που έκανε εµπόριο ανθρώπινων οργάνων κατατεµαχίζοντας σέρβους αιχµαλώτους.
Και προσθέτει, µαζί µε τη Νοµική Υπηρεσία του Συµβουλίου της Ευρώπης, ότι πολλές χώρες και πολλοί διεθνείς οργανισµοί γνώριζαν αυτά τα εγκλήµατα, που γίνονταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά έκαναν χρόνια τα στραβά µάτια, υπακούοντας σε πολιτικές σκοπιµότητες.

Από όλα αυτά...
... τίποτα δεν θα είχε συµβεί χωρίς την ενεργητική συµβολή του αµερικανού διπλωµάτη Ρίτσαρντ Χόλµπρουκ.
Την ώρα που οι Ευρωπαίοι βαυκαλίζονταν ότι θα µπορούσε να αποφευχθεί η αιµατοχυσία, µε µια ανέλπιστη συνάντηση Μιλόσεβιτς - Ρουγκόβα, κατά την οποία ο δεύτερος εγκατέλειψε το αίτηµα της απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου και αποδέχτηκε την πρόταση αυτονοµίας που του προσέφερε ο πρώτος, το 1998, ο Ρίτσαρντ Χόλµπρουκ φωτογραφιζόταν µπροστά στον φακό του Ασοσιέιτεντ Πρες (φωτογραφία) µε τον αρχηγό των αλβανών ανταρτών, στο κρησφύγετό του.

Εδινε έτσι το χρίσµα στον αλβανό σφαγέα και το µήνυµα στη διεθνή κοινότητα πως, τουλάχιστον η Αµερική, συζητούσε πια µε αυτόν, απαξιώνοντας ντε φάκτο τον µετριοπαθή Ρουγκόβα, αναγνωρισµένο µέχρι τότε ηγέτη των Αλβανών. Η σφαγή µπορούσε να αρχίσει.

Ο Χόλµπρουκ...
... είναι νεκρός. Αιωνία η µνήµη του (για όσους δεν θέλουν να ξεχνούν).

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)