27.9.10

Καμπάνια για τα Παιδιά της Γάζας

.

Μια πονεμένη πινακοθήκη. Μια υπαίθρια πινακοθήκη στους τοίχους της Γάζας . Από μικρούς πονεμένους. καλλιτέχνες. Με το χέρι της καρδιάς και τα χρώματα της ψυχής. Ανάβουν ένα κερί και περιμένουν ....
.
.
To Ash In Art συγκεντρώνει υλικό (τετράδια/είδη ζωγραφικής, παιδικά ρούχα, επιτραπέζια παιχνίδια/άλλα) που θα στείλει σε παιδιά της Παλαιστίνης μέσω του προξενείου και του ελληνικού "σχολείου"της Ραμάλα. Καλεί και άλλους φορείς να συμμετέχουν σε αυτή τηνπρωτοβουλία. H καμπάνια του Ash In Art ξεκινά 1.9/2010 και ολοκληρώνεται 21.11/2010.

Η Παλαιστίνη βρίσκεται στο στόχαστρο της εκδίκησης, της εγκληματικής βίας, της απομόνωσης και της καταστολής του Ισραήλ και των συμμάχων του με αποτέλεσμα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα κόσμο άνισο και σε περιβάλλον πολεμικό και άδικο με πρώτα θύματα αυτής της ξέφρενης βίας αυτά τα ίδια τα αθώα παιδιά και τους νέους.

Σήμερα πολλοί φορείς δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά επίπεδα αλλυλεγγύης. Για μας αφορμή στάθηκε η επιστολή της CID-Unesco (μέλος της οποίας είναι το Αsh In Art) όπου όπως αναφέρεται μία άγνωστη στους περισσότερους κυρία, η ΕυαγγελίαΚαφφέ, έχει ιδρύσει ένα ελληνικό πολιτιστικό κέντρο στη Ραμάλα τηςΠαλαιστίνης όπου τα παιδιά μαθαίνουν ελληνική γλώσσα και χορό. Οιδυσκολίες που αντιμετωπίζει είναιτεράστιες, αλλά επιμένει ηρωικά πολλά χρόνια τώρα.

Όποιοι μπορούν να βοηθήσουν και θέλουν να προσφέρουν έχουν τώρα και όλους τους μήνες του φθινοπώρου την δυνατότητα να φέρουνστο Ash In Art ελληνογλωσσα ή ξενόγλωσσα βιβλία και περιοδικά, CD, κασέτες, μπομπίνες μουσικής, βίντεο, τετράδια και είδη ζωγραφικής, παιδικά ρούχα μα κυρίως παιχνίδια ή επιτραπέζια παιχνίδια τα οποία θα αποσταλούν κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στις 21 Νοεμβρίου, ώρα 20:00,τελευταία ημέρα της καμπάνιας σάς καλούμε σε ειδική εκδήλωση για τον απολογισμό σχετικά με τα συγκεντρωμένα είδη και την διαδικασίααποστολής. Είστε προσκεκλημένοι σε αυτή την ανοιχτή εκδήλωση μεπροσκεκλημένους από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πληροφορίες: Ash in Art, Hρακλέους 10 & Λαχούρη 1, N. Κόσμος
Tηλ: 210-9216890
Kιν: 6948688829
Fax: 210-7776511
E-mail: ashinart@yahoo.com
......H.H Οι φωτογραφίες είναι από Εδώ

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)