10.1.10

Θεός και σκλάβος με το κινητό στο χέρι

Από το blog Ανωτάτη Σχολή Κακών Τεχνών με τίτλο: Θεός και σκλάβος με το κινητό στο χέρι

φίλες και φίλοι, γεια σας και χαρά σας
Το αντικείμενο του προκείμενου κύκλου διαλέξεων θα είναι το κινητό τηλέφωνο.
Πριν αρχίσετε να διαβάζετε την παρούσα εισαγωγή και τις διαλέξεις που θα ακολουθήσουν, θα ήθελα να διατυπώσω ευθέως, σύντομα και όσο πιο απλά μπορώ τη βασική μου θέση: το κινητό μας κάνει Θεό και σκλάβο.

Από τη μια, είναι ένα εργαλείο μίμησης του Κυρίου, δηλαδή πρόξενος συμφορών, όπως άλλωστε κάθε μίμηση Του·
από την άλλη, είναι μια μεγάλη αόρατη αλυσίδα που επιδεινώνει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση της σκλαβιάς, της κοινωνικής αιχμαλωσίας.

Εάν ο Θεός καταργεί την απόσταση με την Πανταχού Παρουσία του, με το κινητό, με την κατάργηση της απόστασης, η Πανταχού Παρουσία έγινε κοινό κτήμα όλων των υποτελών. Με το χέρι στο κινητό, ο υποτελής γίνεται Θεός.

Επίσης, το κινητό όχι μόνο διαιωνίζει την ήδη υπάρχουσα απόσταση μεταξύ των υποτελών αλλά και την ενισχύει, την αυξάνει, την γενικεύει.
Με το κινητό, ο υποτελής είναι πιο μόνος, ακόμα πιο φοβισμένος, ακόμα πιο αποβλακωμένος. Το κινητό είναι ένα άκρως αποτελεσματικό όπλο του Κυρίου, επειδή είμαστε εμείς αυτοί που το κρατάμε στα χέρια μας. (Ο Κύριος το έχει κατανοήσει προ πολλού).

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)