25.1.10

Ο Εμπρησμός, η Προβοκάτσια και η Γάζα

.
Από www.enet.gr/ με τίτλο: προβοκάτορες ΘΟΥ ΒΟΥ...

Ψύλλο στ' άχερα βρίσκουν απ' τους δορυφόρους τους (με τη νέα τεχνολογία), απ' τους σπιούνους τους (με την παλιά τεχνολογία) και με τη βοήθεια του Θεού (χωρίς καμμιά τεχνολογία) οι Αμερικανοί.

Μόνον τον Μπιν Λάντεν δεν μπορούν να βρουν.
Μήπως στην πραγματικότητα είναι ο ερίφης Καλβινιστής, ζει στο Αϊντάχο και γράφει τον επόμενο κύκλο του LOST;...

Αφού έγραψε για την επαίσχυντη πυρπόληση της Συναγωγής στα Χανιά τις προάλλες η στήλη, λάβαμε δύο τηλεφωνήματα (ένα από συνάδελφο δημοσιογράφο κι ένα από φίλον αναγνώστη) που προσπαθούσαν να μας επιστήσουν την προσοχή στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας.
Σχεδόν η στήλη τους αποπήρε (πάντα με τον ευγενικό τρόπο της θείας Φωτούλας): «πάλι συνωμοσιολογίες; πάλι οι κακοί ξένοι που θέλουν το κακό μας;».
Πλην όμως, φευ, είχαν δίκιο!

Οπως απεκαλύφθη, οι ένοχοι των δύο εμπρησμών είναι δύο Βρετανοί απ' τη βάση του ΝΑΤΟ (ήδη έχουν συλληφθεί), δύο Αμερικανοί απ' τη βάση των ΗΠΑ (ήδη αναζητούνται, δεν γνωρίζω κι αν -τολμάμε να- καταζητούνται) καθώς και ο συνήθης σε αυτές τις περιπτώσεις δωσίλογος, εθνικόφρων γραισκύλος Ελληνας, όστις τυγχάνει κι αυτός εξωτερικός συνεργάτης στη ΝΑΤΟϊκή βάση.
Κάζο περιωπής! Να τραβάει τα μαλλιά τής CIA η Μοσάντ και τούμπαλιν.

Οπως γράφει το «ΠΡΙΝ» κι άλλες εφημερίδες, οι προβοκάτορες εμπρηστές κατεγράφησαν από τις κάμερες των καταστημάτων γύρω απ' τη Συναγωγή (σε αυτήν την περίπτωση ο Μεγάλος Αδελφός έβαλε τα χεράκια του κι έβγαλε τα ματάκια του).
...................................
Εννοείται ότι στο μεταξύ το Σταίητ Ντηπάρτμεντ είχε προλάβει να εκδώσει αμέσως ανακοίνωση εναντίον της... «αντισημιτικής Ελλάδος» (τουριστική οδηγία), ενώ στη «Γουώλ Στρητ Τζέρναλ» είχε ήδη στο τσακ μπαμ δημοσιευθεί άρθρο με τίτλο «Η ντροπή (σ.σ.: κι άλλη;) της σύγχρονης Ελλάδας».

Ο συγγραφέας του άρθρου (όπως άλλωστε και οι καθ' ημάς καραγκιόζηδες που ψωμίζονται συκοφαντώντας για αντισημιτισμό όποιον κριτικάρει τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου και ειρήνης) δεν έχασε την ευκαιρία -διότι αυτό είναι το ζητούμενο- να ψέξει αυτό ακριβώς:

τη σύγκριση των ισραηλινών πρακτικών με το ναζιστικό προηγούμενο, σύγκριση που στην Ελλάδα έχει πάρει, κατά τον αρθρογράφο, ιδιαίτερες διαστάσεις.
Κάνει λάθος ο καλός αυτός άνθρωπος!

Σε όλον τον κόσμο πια, και στην Ευρώπη, και στις ίδιες τις ΗΠΑ, ανάμεσά τους μάλιστα και πολλοί γενναίοι Εβραίοι συγκρίνουν ευθέως τις φασιστικές πρακτικές του Ισραήλ με τις ανάλογες ναζιστικές.

Πολλοί πια αντιλαμβάνονται τη Γάζα ως ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, πολλοί φρίττουν με το Τείχος στη Δυτική Οχθη, πολλοί δεν ανέχονται πλέον την αργή, ενίοτε γρήγορη και πάντως συστηματική γενοκτονία των Παλαιστινίων.
Οι συνήθεις κατηγορίες για αντισημιτισμό πέφτουν πλέον στο κενό.

Είναι χιλιάδες πια οι γελοιογραφίες, τα άρθρα, οι αναλύσεις σε όλον τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό Τύπο που συγκρίνουν τις ισραηλινές πολιτικές με τις ναζιστικές.

Οχι πλέον μόνον οι αντιφασίστες ή οι αντισιωνιστές, αλλά εκατομμύρια δημοκρατικοί πολίτες έχουν αντιληφθεί και βλέπουν στο κράτος του Ισραήλ τον διεθνή τραμπούκο που απειλεί με πόλεμο όποιον γουστάρει, που εξαπολύει πολέμους (μάλιστα... προληπτικούς) όποτε γουστάρει, ένα κράτος που, εν τέλει, προσβάλλει βαθειά κι ατιμάζει την ιστορία των ίδιων των Εβραίων -τα πογκρόμ που έχουν υποστεί, το ίδιο το Ολοκαύτωμα.

Ναι! όσον οι Ισραηλινοί θα φέρονται σαν ναζί, πολλοί, όλο και πιο πολλοί, θα τους συγκρίνουμε με τους χιτλερικούς, τα σύμβολά τους, τον αγκυλωτό σταυρό -με ό,τι δηλαδή τους ενοχλεί περισσότερο.

Οταν προ εικοσαετίας περίπου εμφανίσθηκαν οι πρώτες τέτοιες συγκρίσεις (κυρίως με σκίτσα) το κάναμε για να σοκάρουμε -με δέος και τρόμο- για να αφυπνίσουμε, έστω διά της υπερβολής.
Τώρα πια η σύγκριση αυτή γίνεται με (ανήμπορη) οργή, απερίγραπτη αποστροφή κι ελάχιστες ελπίδες.


Ισως αυτή η σύγκριση να 'χει πλέον ξεπεραστεί απ' τα πράγματα.

Και ναζί να τους λες πια, οι Ισραηλινοί δεν καταλαβαίνουν... ... όπως ούτε οι ναζί καταλάβαιναν.
.
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 25.Ι.2010 stathis@enet.gr
__________________________
Προσθήκη Στάθη στα σχόλια:

Εμένα μου φαίνεται ότι μας αρέσει να τα μπλέκουμε τα πράγματα μόνο και μόνο για να ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια…
Ας ξεχωρίσουμε κατ’ αρχάς τον Εβραϊκό λαό (διασκορπισμένο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης) από το κράτος του Ισραήλ.

Ας ξεχωρίσουμε την αντισημιτική προπαγάνδα (που είναι η ρατσιστική προπαγάνδα ενάντια σε ένα λαό, τους Εβραίους) από το αντι-ισραηλινό συναίσθημα (που αναφέρεται στα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους).
Ας ξεχωρίσουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός εβραϊκού κράτους για έναν λαό που διασκορπίστηκε και κυνηγήθηκε μέσα στους αιώνες αποτελώντας πάντα τον αποδιοπομπαίο τράγο για καθεστώτα και θρησκευτικά δόγματα που ήθελαν να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους μέσω αυτών των διωγμών,
από την δημιουργία ή κατασκευή του κράτους του Ισραήλ, για την εξυπηρέτηση των πολιτικών και βασικά οικονομικών σχεδίων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ας ξεχωρίσουμε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, που διέπραξε το ναζιστικό καθεστώς του Γ’ Ράιχ από την γενοκτονία (Ολοκαύτωμα κατά την ταπεινή μου γνώμη) των Παλαιστινίων που διαπράττει εδώ και μισό περίπου αιώνα το κράτος του Ισραήλ.

Και εδώ είναι η παγίδα αυτού του κράτους τρομοκράτη.

Προσπαθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει στους παγκόσμιους Οργανισμούς, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με τα λόμπι του, την προπαγάνδα του, την αμέριστη συμπαράσταση και την “συνωμοσία” σιωπής για την πολιτική του από τις “μεγάλες δυνάμεις” κλπ, να ταυτίσει αυτό το κράτος, που δεν σέβεται ΤΙΠΟΤΑ, με τον εβραϊκό λαό!!!

Προσπαθεί να βάλει κάτω από τις κατάμαυρες φτερούγες του όλους τους Εβραίους της γης!!!

Δεν θα αρνηθώ ότι πολλοί πέφτουν στην παγίδα του, αλλά και άλλοι τόσοι είναι αυτοί που αντιδρούν στις πολιτικές που εφαρμόζει.
Αυτό όμως είναι κάτι που θα το επιλέξουν ή θα το απορρίψουν οι ίδιοι οι Εβραίοι.

Δική τους είναι η επιλογή για το αν θέλουν να ταυτιστούν με ένα κράτος που σκορπάει τον τρόμο και τον θάνατο σε ένα λαό (τους Παλαιστίνιους), όπως σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο η Ναζιστική Γερμανία στον δικό τους λαό (τον Εβραϊκό).
Αυτή η ταύτιση θα είναι για το κράτος του Ισραήλ μια κατά κράτος νίκη εναντίον του Εβραϊκού λαού.
Θα είναι το δεύτερο Ολοκαύτωμα της Ιστορίας τους.
Είναι στο χέρι τους να μην το επιτρέψουν.
.
Είναι καιρός πια να “αντιμιλήσουν” σε όλους αυτούς τους φονταμενταλιστές Εβραίους, που υποστηρίζουν άκριτα το κράτος του Ισραήλ συναινώντας στη γενοκτονία των Παλαιστινίων. .

Όσο δε γι’ αυτούς που έκαψαν την συναγωγή, δεν ξέρω αν είναι συνωμοσία κάποιων μυστικών υπηρεσιών, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι πρόκειται έτσι ή αλλιώς για ηλίθια και ανεγκέφαλα φασιστοειδή, που πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και ποσώς με ενδιαφέρει η καταγωγή τους. .

Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)